N. Pareigytė-Rukaitienė išdavė liekninamojo gėrimo receptą

Grupės „69 danguje“ narė ir TV laidos „Mes pačios“ (LNK) vedėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė (31 m.) ne tik atsisakė alkoholio, bet ir pakeitė mitybą. Kartą per savaitę moteris ryžtasi iškrovos dienai – geria tik vitaminų gausų kokteilį.

Citrusinių vaisių kokteilį Nijolė geria iškrovos dieną.
Citrusinių vaisių kokteilį Nijolė geria iškrovos dieną.
N.Pareigytė-Rukaitienė neslėpė, kad tik sukūrusi šeimą ir pradėjusi lauktis dukters Patricijos, kuriai dabar ketveri metai, susirūpino sveika mityba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
N.Pareigytė-Rukaitienė neslėpė, kad tik sukūrusi šeimą ir pradėjusi lauktis dukters Patricijos, kuriai dabar ketveri metai, susirūpino sveika mityba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Iveta Skliutaitė („TV antena“)

Sep 19, 2016, 8:25 AM, atnaujinta May 12, 2017, 4:23 PM

Dainininkė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė neslėpė, kad tik sukūrusi šeimą ir pradėjusi lauktis dukters Patricijos, kuriai dabar ketveri metai, susirūpino sveika mityba, rašo „TV antena“.

Anksčiau ji vakarais prisikirsdavo iki soties arba po vėlyvų koncertų alkį malšindavo degalinėse pirktu maistu, įvairiais saldumynais.

„Kai pradėjau lauktis dukrelės, norėjau, kad ji nuo pirmų dienų būtų sveika, todėl teko keisti maitinimosi įpročius, visiškai atsisakyti alkoholio.

Patricijai gimus sveikos mitybos neatsisakiau ir ją įpratinau gyventi be saldainių, valgyti daug daržovių, vaisių, sriubų, košių.

Sveikos mitybos taisyklių stengiasi laikytis visa mūsų šeima“, – pasakojo N.Pareigytė-Rukaitienė.

– Rytą pradedate pusryčiais?

– Stengiuosi visada papusryčiauti. Kai pavalgau ryte, jaučiuosi energingesnė ir darbingesnė.

Be to, pastebėjau, kad nespėjus papusryčiauti ne tik trūksta jėgų, bet ir vakare išauga apetitas.

Pusryčiams renkuosi varškę, jogurtą ar kefyrą, vaisius, sumuštinius su grūdėta duona ir avokadais.

Gerti sulčių rytais nemėgstu, bet neretai suplaku kokteilį iš kefyro, banano, medaus, įvairių sėklų, net riešutų.

Jį mėgstu gerti per pusryčius, taip pat įsipilti į kokį nors indą ir turėti namuose ar automobilyje. Juo galiu bet kuriuo metu atsigaivinti ir pasistiprinti, nereikia stoti degalinėse, kuriose prieš kelerius metus dažnai maitindavausi.

– Akį traukia jūsų daili figūra. Laikotės dietos?

– Specialios dietos nesilaikau. Tiesiog kaskart žiūriu, ką dedu į burną. Nevalgau mėsos su bulvėmis, saldainius keičiu džiovintais vaisiais arba uogomis, atsisakiau vakarinio valgymo ir apskritai stengiuosi nepersivalgyti.

Turbūt dažnas žino, kad sočiai privalgius norisi pilnu pilvu pūškuoti iki sofos. (Juokiasi.)

– Prieš žengdama į sceną turite įprotį pavalgyti?

– Jokiu būdu. Valgau likus kelioms valandoms iki koncerto. Be to, šeštadieniais, kai turiu daugiausia darbo, darau iškrovos dieną. Iš citrusinių vaisių ir alyvuogių aliejaus paruošiu kokteilį, jį atskiedžiu vandeniu ir geriu visą dieną.

Kartais šį vitaminų gausų kokteilį keičiu liesomis raugintomis pasukomis.

– Mėgstate suktis virtuvėje?

– Labai mėgstu šeimininkauti. Šeimai ypač smagu ruošti patiekalus iš mamos darže išaugintų daržovių. Dabar jos ūkyje – gausus rudens derlius. Turime šviežių moliūgų, cukinijų, pomidorų, svogūnų, burokėlių, morkų, česnakų, prieskoninių augalų.

Iš jų ruošiu troškinius, salotas, verdu sriubą. Taip pat mėgstu žuvis – jų gyvenant Klaipėdoje galima rasti šviežių ir įvairių.

– Patiekalų receptus perėmėte iš motinos? O gal dairotės kulinarijos knygose ar internete?

– Man labiausiai patinka kulinarijos puslapiai internete. Ten galima rasti daugybę įdomių ir dažniausiai greitai paruošiamų patiekalų receptų.

Tarkime, turėdama keletą moliūgų ieškau šių daržovių patiekalų receptų.

– Be kokių produktų negalite gyventi?

– Be svogūnų ir česnakų. Jais gardinu visus ruošiamus patiekalus. Žinoma, išskyrus desertus.

Saldumynus apskritai ruošiu retai.

– Ką egzotiškiausio esate ragavusi?

– Vabalų ir lervų ragauti neišdrįsčiau. Esu valgiusi gaidžio skiauterės, jaučio sėklidžių, veršiuko žandenų. Labai mėgstu jūrų gėrybes, tačiau jų ragauju viešėdama tose šalyse, kur galima gauti šviežių.

Liekninamasis kokteilis

Kokteiliui reikės: 5 apelsinų, 2 greipfrutų, 1 citrinos ir 1 šaukšto tyro alyvuogių aliejaus. Jei norite, įdėkite 1 šaukštą medaus.

Išspauskite vaisių sultis, įpilkite aliejaus, įdėkite medaus. Kokteilį galite praskiesti 1,5–3 litrais vandens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.