Atsisveikinti su XXL dydžio rūbais kaunietei padėjo 5 šaukštų dieta

„Ko tik neišbandžiau norėdama sublogti – laikiausi turbūt visų įmanomų dietų. Ir baltymų, ir grikių, nuolat domėdavausi, kokių dietų laikosi įžymybės ir dariau tą patį, kartais badaudavau, bet niekas nepadėjo atsikratyti svorio“, – pasakojo kaunietė Vitalija.

 Moteris džiaugiasi užkūrusi natūralų lieknėjimo procesą – skrandžiui susitraukus ji nebenori tiek daug valgyti, todėl svoris ėmė tirpti savaime.<br> 123RF.com asociatyvi nuotr.
 Moteris džiaugiasi užkūrusi natūralų lieknėjimo procesą – skrandžiui susitraukus ji nebenori tiek daug valgyti, todėl svoris ėmė tirpti savaime.<br> 123RF.com asociatyvi nuotr.
Valgyti per dieną reikia penkis kartus.<br>123RF.com asociatyvi nuotr.
Valgyti per dieną reikia penkis kartus.<br>123RF.com asociatyvi nuotr.
 Valgyti per dieną reikia penkis kartus.<br> 123RF.com asociatyvi nuotr.
 Valgyti per dieną reikia penkis kartus.<br> 123RF.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 28, 2019, 4:39 PM, atnaujinta Nov 5, 2019, 11:16 AM

Bėdos dėl antsvorio moterį aplankė po pirmojo gimdymo. „Per nėštumą priaugau 25 kilogramus, po gimdymo liko 20“, – prisiminė moteris. Po antrojo gimdymo ant klubų ir kitose kūno vietose vėl liko nereikalingų kilogramų.

„Dirbu siuvėja, tad darbe daug nejudu. Po darbo – vakarienė šeimai, kiti namų rūpesčiai, sportuoti nėra kada“, – prisipažino Vitalija.

Ji neslėpė mėgstanti skaniai pavalgyti, tad neretai ir persivalgydavo. „Jeigu virdavau cepelinus, keturi į lėkštę būdavo tik pradžia. Niekada nesusimąstydavau, kad kiekvienas persivalgymas – tai dar vienas laiptelis į nutukimą“, – teigė 35 metų kaunietė, kurios svoris prieš pusantrų metų buvo priartėjęs prie 120 kilogramų.

Dabar ji sveria 70. Kaip jai tai pavyko?

„Ėmiau laikytis penkių šaukštų dietos“, – šyptelėjo pašnekovė.

„Supratau, kad svoris auga dėl to, kad esu ištampiusi skrandį. Kiek bevalgydavau, norėdavau vis daugiau, porcijos darėsi vis didesnės. Supratau patekusi į užburtą ratą“, – pasakojo Vitalija.

Penkių šaukštų dietą, kaip ir kitas, kurių bandė laikytis, ji rado internete.

„Iš pradžių nebuvo lengva – pirmomis dienomis kamavo alkio jausmas, dėl to buvau pikta ir nelaiminga. Po dviejų pirmųjų dienų nutariau laikytis 7 šaukštų dietos, o paskui pereiti prie penkių. Trečiąją savaitę pajutau, kad maisto ima užtekti. O toliau buvo vis lengviau“, – pasakodama savo lieknėjimo istoriją Vitalija dabar palaimingai šypsosi.

Moteris džiaugiasi užkūrusi natūralų lieknėjimo procesą – skrandžiui susitraukus ji nebenori tiek daug valgyti, todėl svoris ėmė tirpti savaime.

„Kai palyginu maisto kiekį, kurį suvalgydavau anksčiau, su tuo, kiek valgau dabar, man plaukai piestu stojasi – kur tiek galėdavo tilpti?“ – stebėjosi kaunietė, atsisveikinusi su XXL dydžio drabužiais.

Ji iki šiol laikosi penkių šaukštų dietos. „Savaitgaliais leidžiu sau šiek tiek atsipalaiduoti. Bet nepasakyčiau, kad svoris dėl to būtų padidėjęs. Net ir „nuodėmės dienomis“ nebesuvalgau labai daug, nes skrandis susitraukė, ir pasisotinu daug mažesnėmis porcijomis“, – tikino Vitalija.

Penkių šaukštų dieta

Jos esmė – nepersivalgyti ir nepadauginti suvalgomo maisto kiekio. Nėra jokių mitybos apribojimų, tačiau siekiant geresnių rezultatų verčiau atsisakyti cukraus, saldžių kepinių, limonadų.

Valgyti per dieną reikia penkis kartus. Viena porcija turi sudaryti 150-200 g maisto, kitaip – 5 valgomuosius šaukštus.

Tarp valgymų turi praeiti 3 valandos. Nerekomenduojama pavalgius ar valgymo metu iškart gerti daug vandens – geriau tai padaryti tarp valgymų.

Valgiaraščio pavyzdys

7.00. 5 šaukštai košės – avižų, grikių, galima valgyti dribsnius. Praėjus 30 minučių – kava ar arbata be cukraus.

10.00. Bet kokie vaisiai, vaisių salotos, jogurtas su vaisiais.

13.00. 5 valgomieji šaukštai grikių, žirnių košės, daržovių troškinio arba 200 g žuvies ar jautienos. Produktus galima derinti, pavyzdžiui, valgyti 100 g vištienos ir du šaukštus daržovių troškinio.

16.00. 200 ml kefyro arba 5 šaukštai daržovių salotų. Galima užkąsti riešutų ar džiovintų vaisių, pasidaryti sumuštinį.

19:00. 5 šaukštai grikių košės arba 200 g žuvies arba 5 šaukštai garuose virtų daržovių.

Toks mitybos planas leis lieknėti greitai, natūraliai ir be jokios žalos organizmui.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų spalio 10 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.