Mėnesį gėriau po 3,7 litro vandens kasdien. Štai kuo tai baigėsi

Jūs turbūt visi girdėjote rekomendacijas gerti daugiau vandens. Neva tai padaro teigiamą poveikį organizmui: padeda numalšinti alkį, pagerina odos išvaizdą, iššluoja iš organizmo toksinus ir panašiai.

 Žurnalistas, kuris kasdien išgerdavo po 3,7 litro vandens, teigė pastebėjęs nemažai teigiamų pokyčių.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Žurnalistas, kuris kasdien išgerdavo po 3,7 litro vandens, teigė pastebėjęs nemažai teigiamų pokyčių.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Žurnalistas, kuris kasdien išgerdavo po 3,7 litro vandens, teigė pastebėjęs nemažai teigiamų pokyčių.<br>123rf nuotr.
Žurnalistas, kuris kasdien išgerdavo po 3,7 litro vandens, teigė pastebėjęs nemažai teigiamų pokyčių.<br>123rf nuotr.
Žurnalistas, kuris kasdien išgerdavo po 3,7 litro vandens, teigė pastebėjęs nemažai teigiamų pokyčių.<br>123rf nuotr.
Žurnalistas, kuris kasdien išgerdavo po 3,7 litro vandens, teigė pastebėjęs nemažai teigiamų pokyčių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 6:00 PM, atnaujinta Oct 9, 2019, 4:07 PM

Yra įvairių teorijų, kiek reikėtų per dieną išgerti vandens. Dažniausiai būtinų suvartoti skysčių paros norma nustatoma pagal kūno svorį – padauginus jo kilogramus iš 30 ml skysčių.

Kiti gi teigia, kad skysčių reikia gerti tada, kai jaučiatės ištroškę ir tiek, kiek nori jūsų organizmas.

Tačiau amerikietis žurnalistas Wilas Fultonas ryžosi kiek neįprastam iššūkiui – mėnesį kasdien išgerti po galoną (maždaug 3,7 litro) vandens.

Apie šio eksperimento pasekmes jis papasakojo portale „Thrillist“. Pateikiame jo įspūdžius žemiau.

Išbandyti pačiam!

Aš užstrigau vangiame Niujorko traukinyje, 15.24 metro po žeme, rankoje laikydamas 3,7 litro ąsotį su vandeniu, kurį nešiojuosi visą dieną. Mano šlapimo pūslė patyrė didžiausią įtampą gyvenime. Dar niekada taip nenorėjau šlapintis.

Taip pasijunti, kai nusprendi gerti vieną stiklinę vandens po kitos ir dar po kitos. Tada atrodo, kad inkstai kone sprogsta.

Sutikęs išgerti po 3,7 litro vandens kasdien visą mėnesį, arba, apibendrintai pasakius, priėmęs – „3,7 litro vandens iššūkį“, tikėjausi teigiamų rezultatų: gražesnės odos, daugiau energijos, didesnės penio apimties (galbūt?). Ir kai kuriuos iš šių tikslų aš pasiekiau.

Tačiau iššūkis buvo gerokai sudėtingesnis, nei galėjau įsivaizduoti.

Reikia labai pasistengti, kad per dieną išgertumei po 3,7 litro vandens. Bet aš vis tiek tai padariau. Daugiausiai todėl, kad, tiesiogine ta žodžio prasme, darbdavys man už tai mokėjo. O taip pat todėl, kad aš norėjau šio to išmokti per tą laiką.

Leiskite man pasidalinti savo gautomis žiniomis apie vandenį su jumis, galbūt dehidratavusiais, skaitytojais.

1-ma diena. Pradžia.

Įprastai aš nevartoju tiek skysčių. Ir neturiu supratimo, kiek stiklinių sudaro 3,7 litro, nes kai ketvirtoje klasėje to mokėmės, aš pabėgau iš pamokų, kad nuvykčiau į teminį jūros gyvūnijos parką „SeaWorld“.

Taigi nusprendžiau, kad geriausia bus tiesiog įsigyti šį didelį kvailą vandens ąsotį ir visą dieną tampytis jį su savimi, kas yra gana keista, ar ne?

Tai buvo gerokai sudėtingiau, nei tikėjausi. Ir štai – 23.30 val. vakaro sėdžiu visiškai susitelkęs į vandens gėrimą, kad pasiekčiau dienos tikslą.

Keistas jausmas, kai kūną ir sielą reikia sutelkti į vienintelį tikslą – gėrimą dėl gėrimo ir net neprisigėrimą!

5-ta diena. Aš šlapinuosi kas 20 minučių.

Man patinka gerti vandenį. Išties! Mano kūnas (kaip ir, manau, bet kurio kito) yra sudarytas iš 60 proc. vandens. Bet nė vienas normalus žmogus negeria po 3,7 litro per dieną. Jūs tikrai turite tai išmėginti!

Aš geriu net ir visiškai neištroškęs. Nesijaučiu skirtingai. Tiesiog visą laiką jaučiuosi visiškai sotus – pradedu mažiau valgyti.

Be to, šlapinuosi kas 20 minučių. Kiekvienas biure pradeda manyti, kad turiu problemų su narkotikais, nes nuolatos vaikštau į tualetą. Aš taip noriu šlapintis!

10-ta diena. Aš tapau... gražesnis?

Kažkas vyksta. Pastebėjau tai daugiausiai rytais.

Paprastai man reikia skubiai išgerti puodelį kavos, kad mano motoras „užsikurtų“, bet dabar aš atsibundu energingesnis nei įprastai, kas yra nuostabu. Aš taip pat lyg ir jaučiuosi geriau. Nors galbūt tai tiesiog placebo efektas?

Aš manau, kad mano plaukai dabar įgijo angeliško švytėjimo, bet aš ir šiaip save laikau pakankamai išvaizdžiu, taigi nesu tikras dėl poveikio plaukams.

Taip pat nepatogu visur tampytis ąsotį vandens. Ir išgerti po 3,7 litro vandens kasdien nepasidarė nė kiek lengviau.

Aš, galima sakyti, su tuo daiktu rankose netgi miegu, kad kasdien išgerčiau tą savo užsibrėžtą 3,7 litro. Aplinkiniai į mane žiūri įtariai, bet aš vis tiek tampausi su savimi tą 3,7 litro ąsotį, dėl ko mano dilbiai sutvirtėjo, manau.

15-ta diena. Aš – energijos kamuolys.

Aš neabejotinai tapau energingesnis. Aš beveik nebegeriu kavos, nors anksčiau išgerdavau 2-3 puodelius per dieną.

Pradėjęs vakarais bėgioti, pasijutau šiek tiek greitesnis. Pagerėjo mano miegas. Be to, kad ir kaip keistai tai skambėtų, jaučiuosi mažiau perkaitęs.

Anksčiau einant miegoti, mano kūno temperatūra būdavo kažkur apie 37 laipsnius Celsijaus. Dabar po truputį to nebeliko ir aš nežinau, kodėl.

Kai kas dar – pastebėjau, kad nepaprastai ištrokštu, kai negeriu vandens. Tarsi mano kūnas būtų prisitaikęs prie mano naujo supervandeningo gyvenimo būdo. Aš turbūt daugiau niekada nebebūsiu toks pat.

20-ta diena. Žmonės sako, kad aš laimingesnis.

Nežinau. Galbūt. Šiandien peržiūrėjau serialą „Vabalų sultys“, tad galbūt tame išties ko nors yra?

25-ta diena. Tapau geresniu žmogumi.

Aš vis dar daug šlapinuosi. Ir mano šlapimas visada yra švarus, kaip krištolas.

Mano mergina sako, kad mano oda atrodo švaresnė ir aš neabejotinai jaučiuosi energingesnis. Keista sakyti, bet aš manau, kad tiesiog jaučiuosi geriau.

Paklausiau savo redaktorės, ar, jos nuomone, mano darbas pagerėjo per tą itin vandeningą laikotarpį. Ji pasakė: „Nepastebimai“. Tai aš traktuoju kaip tiesų „Galbūt“.

Taip pat, be abejonės, dabar lengviau išgerti tiek vandens. Man tai nebėra sunku.Pripratau prie to 3,7 litro ir tai tapo mano dalimi.

Nuo ąsočio nešiojimo ant mano rankos atsirado nuospaudų ir aš jaučiuosi tiesiog nuogas be to šalto plastikinio prisilietimo prie mano delno linkių.

Taip pat jaučiu, kad mane žmonės pradėjo labiau gerbti. Juokauju. Išties tai ne.

30-ta diena. Laisvas ir švarus (šlapimas)

Paskutinė mano iššūkio diena. Aš daug šlapinuosi ir visą laiką jaučiuosi ištroškęs. Jaučiuosi, kaip mano senelis. Bet, skirtingai nei senelis, po galais, jaučiuosi gerai!

Manau, kad išgerti po 3,7 litro vandens yra kiek per daug, bet suvokiu, kad, be abejonės, iki šiol negėriau jo pakankamai.

Aš galbūt nerekomenduočiau būtent tokio iššūkio niekam, nes dėl to pradės skaudėti skrandį, o jūsų draugai ir šeima pradės įtarinėti, kad turite problemų su narkotikais.

Tai – mano mokslu nepagrįsta nuomonė, bet nustatinėti, kiek kas nors turėtų išgerti vandens ir apibrėžti tai įstatymais būtų juokinga.

Jeigu dirbčiau fizinį darbą lauke, man reikėtų gerti daugiau, nei sėdint biure ir rašant straipsnius interneto puslapiui.

Jeigu sverčiau 181 kg, man taip pat reikėtų išgerti gerokai daugiau vandens, nei esant lengvesniam. Bet kiekvienas turėtų gerti daugiau vandens! Tai padės pasijausti geriau ir žmonės ims jus labiau mėgti.

Taip pat jūs galite pradėti šlapintis keturis kartus per 8 minutes, kas bus labai puiku!

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų spalio 11 dieną.​

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.