Vanduo, citrina ir medus: rytinis gėrimas, darantis stebuklus

Daugybė žmonių pradeda savo dieną nuo puodelio šilto vandens su citrina ir medumi, tikėdami, kad tai gali padėti numesti svorį.

Specialistai patvirtino – vanduo su citrina ir medumi išties labai naudingas organizmui.<br>123rf nuotr.
Specialistai patvirtino – vanduo su citrina ir medumi išties labai naudingas organizmui.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 7:20 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:14 PM

Medaus ir citrinos nauda neabejojama jau seniai.

Medus laikomas antioksidantų ir flavonoidų, kurie pagerina imunitetą ir atsparumą ligoms, šaltiniu. Be to, jis pasižymi mažu glikemijos indeksu.

Citrina yra geras vitamino C šaltinis ir padeda iš organizmo pašalinti toksinus. Joje esančios skaidulos sulėtina cukraus ir krakmolo virškinimą ir pagerina žarnyno sveikatą“, – paaiškino dermatologė daktarė Sapna V Roshni interneto portalui „Smart Cooky“.

Bet ar tiesa, kad vanduo su citrina ir medumi daro stebuklus? O gal tai – tik mitas? Štai ką sako ekspertai.

1. Ar tai išvalo kūną?

„Vanduo, citrina ir medumi turi valomųjų savybių ir yra puikus būdas greitai išsibudinti po nakties miego.

Bet norint, kad šis gėrimas būtų veiksmingas, reikia jį gerti drungną, vos pabudus ir pasistengti, kad medus, kurį naudojate, būtų tikras, ekologiškas“, – rekomendavo dietologas Anshulas Jaibharatas.

2. Ar tai padeda numesti svorio?

„Nėra jokių mokslinių duomenų, patvirtinančių, kad vanduo su citrina ir medumi padeda numesti svorio“, – įsitikinusi dermatologė Madhuri Aggarwal iš Mumbajaus.

„Mano nuomone, vanduo su citrina ir medumi nuramina žarnyną ir padeda kontroliuoti svorį, bet ne jį numesti. Citrinos ir medaus derinys padeda jums ilgiau jaustis sotiems ir sumažina alkį. Tokiu būdu tai padeda išlaikyti sveiką kūno svorį“, – papildė kolegę dietologas Anshulas Jaibharatas.

3. Ar tai suteikia energijos?

„Vanduo su medumi ir citrina padeda padidinti energijos kiekį. Tai ypač padeda išlaikyti energiją sportuojant“, – sakė dr. M.Aggarwal.

4. Ar tai pagerina virškinimą?

„Drungnas vanduo su citrina ir medumi gali padėti įveikti vidurių užkietėjimą ir pagerinti virškinimą. Be to, tai labai raminantis gėrimas“, – įsitikinusi dr. M.Aggarwal.

5. Ar tai pagerina imunitetą?

„Tai suteikia būtinų vitaminų ir mineralų, tokių, kaip vitaminai B ir C, magnis, fosforas ir kalcis. Tai padės paskatinti jūsų imuninę sistemą, pašalinti toksinus ir apsaugos kūną nuo galimų infekcijų“, – įsitikinęs daktaras Manojus Ahuja iš Forčio ligoninės.

6. Ar tai sumažina šlapimo takų infekcijų tikimybę?

„Vos pabudę gerdami vandenį su citrina ir medumi jūs išvalysite savo šlapimo takus ir apsisaugosite nuo galimų šlapimtakių infekcijų“, – patvirtino daktarė M.Aggarwal.

7. Ar tai naudinga odai?

„Toks derinys jūsų odai daro stebuklus, nesvarbu, ar tepate jo odos, ar geriate jį. Jis turi antibakterinių ir gydomųjų savybių, išvalo kraują, pagerina kolageno gamybą ir jūsų oda tampa švytinti ir nepriekaištinga“, – pradžiugino daktaras M.Ahuja.

Išvada

„Vanduo su citrina ir medumi – puiki dienos pradžia“, – teigia daktarė S.V Roshni.

Dietologas A.Jaibharatas patarė: „Jeigu esate jautrus rūgščiai ar alergiškas citrinai arba medui, nevartokite jų nepasitarę su specialistu.

Taip pat jeigu rūpinatės svoriu, prisiminkite, kad tai vis tik cukraus šaltinis, tad vartokite jį vos kartą per dieną. Blogiausiu atveju – dukart dienoj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.