Bananas ir kokosų pienas jam suteikia sotumo, o apelsinai ir džiovintos dygliuotųjų ožerškių (angl. „goji“) uogos – vitaminų ir antioksidantų, taip reikalingų šaltuoju metų laiku.
Dietistės sprendimas
Kinų medicinoje dygliuotųjų ožerškių uogos naudojamos anemijai gydyti, kepenų ir inkstų veiklai gerinti, cukraus kiekiui kraujyje reguliuoti.
Jose gausu vitaminų A ir B2 (riboflavino), seleno, vario, taip pat vitamino C ir geležies. 100 g šių uogų yra net 11 g baltymų.
Toks kokteilis puikiai tinka žiemą dėl savo maistinės vertės ir ryškios spalvos.
Džiovintų dygliuotųjų ožerškių uogų kokteilis
Reikės:
0,5 stiklinės džiovintų dygliuotųjų ožerškių uogų,
1 banano,
1 stiklinės kokosų pieno,
2 apelsinų.
Džiovintas uogas kiaurasamtyje gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Užpilkite jas šaltu vandeniu, kad visiškai apsemtų, ir palikite kelioms valandoms arba per naktį brinkti.
Iš apelsinų išspauskite sultis. Į kokteilinę supilkite išbrinkusias uogas kartu su skysčiu, kuriame jos brinko (nuo uogų jis įgauna rausvą spalvą ir salsvą skonį), supjaustytą bananą, kokosų pieną ir šviežiai spaustas apelsinų sultis. Viską išplakite iki vientisos oranžinės masės. Pilkite į stiklines ir iš karto mėgaukitės.