Dieta 5:5:5 – lengvai numesite svorio, o kilogramai nesugrįš

Po pasaulį sparčiai plinta nauja dieta, kurios esmė – valgyti penkis kartus per dieną, siekiant numesti iki dviejų kilogramų per dvi savaites.

Valgant penkiskart per dieną galima sulieknėti, nebijant, kad svoris sugrįš.<br>123rf nuotr.
Valgant penkiskart per dieną galima sulieknėti, nebijant, kad svoris sugrįš.<br>123rf nuotr.
Valgant penkiskart per dieną galima sulieknėti, nebijant, kad svoris sugrįš.<br>123rf nuotr.
Valgant penkiskart per dieną galima sulieknėti, nebijant, kad svoris sugrįš.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-01-09 13:29, atnaujinta 2017-04-12 12:44

Tai vadinamoji 5:5:5 dieta, kurią sukūrė Jungtinės Karalystės dietologė Angel Dowden. Skelbiama, kad ši dieta yra „lengviausias ir sveikiausias“ būdas padailinti kūno linijas.

Svoris nesugrįš

Dieta žavi yra tuo, kad jos lengva laikytis ilgą laiką, nerizikuojant, kad numesti kilogramai sugrįš. Bent jau taip teigiama žurnale „Woman's Day“.

Dietos esmė yra valgyti penkiskart per dieną tiksliai nustatytu metu.

Taip pat kasdien reikėtų suvalgyti iki penkių 80 g porcijų vaisių ir daržovių, ypač tokių, kuriose yra gausu skaidulų ir mažai angliavandenių.

Laikantis šių taisyklių, kaip teigiama žurnale, galima numesti porą kilogramų per porą savaičių.

Tipinis dienos meniu

Kaip rašoma žurnale „Woman's Day“, tipinis dienos meniu, laikantis šios dietos, gali būti sauja mėlynių ir vienas supjaustytas kivis su neriebiu jogurtu pusryčiams, virta lašišos filė su salotomis ir dzadzikio padažu pietums ir liesos ėrienos kepsnys su daržovėmis bei kuskusu vakarienei.

Tipiški užkandžiai būtų bananas arba sauja riešutų ir razinų.

Pradėję laikytis šios dietos ir perpratę jos principą žmonės gali rinktis valgyti savo pačių mėgstamą sveiką maistą.

Svarbiausia valgant penkiskart per dieną vengti užkandžiauti prieš valgant pagrindinius patiekalus. Taip pat svarbu, kad porcijos nebūtų per didelės ir negerti cukraus turinčių gėrimų, tokių, kaip vaisvandeniai ar sultys.

Vejasi 5:2 dietą

5:5:5 dieta jau vejasi kitą be galo sėkmingą dietą, pavadintą 5:2, kuri yra labai paprasta, pastebima „Daily Mail“ interneto puslapyje.

Laikantis šios dietos penkias dienas per savaitę galima maitintis įprastai, o likusias dvi, vadinamas pasninko dienomis, suvartoti ketvirtadaliu mažiau kalorijų (600 kalorijų vyrams ir 500 kalorijų moterims).

Laikantis tokio mitybos plano per tris mėnesiu galima numesti iki 5-6 kilogramų. Bent jau taip teigiama šiai dietai skirtame interneto puslapyje „The 5:2 Fast Diet“.

Prieštaringai vertinama kariška dieta

Kitos šiuo metu populiarios dietos yra labiau varžančios laisvę ir vertinamos prieštaringai.

Viena jų – kariška dieta, kuri, kaip teigiama, gali padėti per savaitę numesti 4,5 kg, jei po tris dienas per savaitę suvartosite apie 1000 kalorijų.

Sakoma, kad ši dieta buvo sukurta pagrindinių JAV kariuomenės dietologų, siekiant padėti kariams greitai įgyti reikiamas kūno formas.

Ji egzistuoja jau ne vienerius metus, bet tik neseniai išpopuliarėjo per socialinį tinklą „Instagram“.

Kariškos dietos pagrindas yra labai riboti maistą tris dienas per savaitę, o likusias keturias laikytis įprastos mitybos.

Tipiškas trijų dienų, kuomet reikia suvartoti tik apie 1000 kalorijų mitybos planas yra toks: vienas kiaušinis, riekelė skrebučio ir pusė banano pusryčiams, toliau – indelis grūdėtosios varškės, vienas kietai virtas kiaušinis ir penki ryžių trapučiai pietums, o vėliau 200 g kumpio, sauja brokolių, pusė saujos morkų, pusė banano ir pusė puodelio vanilinių ledų vakarienei.

Tačiau ekspertai įspėjo, kad laikantis ekstremalių dietų mūsų kūnas badavimo metu ima kaupti riebalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.