Gydytojas ragina nepamiršti violetinės spalvos daržovių

Kasdienės mitybos racione turėtų būti įvairių spalvų, sako LSMU profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak gydytojo, rūpinantis mitybos įvairove dažniausiai pamirštami violetinės spalvos vaisiai ir daržovės, kurios yra būtinos žmogaus organizmui.

Raudongūžiai kopūstai gali padėti sumažinti įvairių ligų riziką.<br>123rf nuotr.
Raudongūžiai kopūstai gali padėti sumažinti įvairių ligų riziką.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2017, 1:46 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 12:34 PM

Įtraukę violetinės spalvos vaisių ir daržovių į savo mitybos racioną, jūs gausite tokios naudos:

– sumažinsite uždegiminius procesus organizme;

– lengviau palaikysite normalų kraujospūdį;

– lengviau palaikysite normalų gliukozės kiekį kraujyje;

– pagerės regėjimas;

– pagerės atmintis;

– sumažės širdies ligų rizika;

– sumažės vėžio rizika.

Gydytojas A. Unikauskas pataria į mitybos racioną įtraukti baklažanų, raudongūžių kopūstų, raudonųjų svogūnų, slyvų, juodųjų arba purpurinių ryžių ir kitų violetinės spalvos produktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.