Ką valgyti vakare? Produktai, dėl kurių neaugs kilogramai

Pamirškite pasenusią taisyklę, neva negalima valgyti po šeštos vakaro. Mitybos specialistai jau seniai išaiškino, kad valgyti galima ir vėliau, svarbu, kad po vakarienės iki miego liktų pora valandų. Per šį laiko tarpą nespėsite išalkti, o suvalgyta vakarienė netrukdys užmigti. Tačiau vakarienei tinka ne visi produktai.

Omletas tinka ne tik pusryčiams.<br>123rf nuotr.
Omletas tinka ne tik pusryčiams.<br>123rf nuotr.
Omletas tinka ne tik pusryčiams.<br>123rf nuotr.
Omletas tinka ne tik pusryčiams.<br>123rf nuotr.
Vištiena – idealus pasirinkimas vakarui, tačiau ją reikėtų ruošti be riebalų.<br>123rf nuotr.
Vištiena – idealus pasirinkimas vakarui, tačiau ją reikėtų ruošti be riebalų.<br>123rf nuotr.
Vieną ar du vakarus per savaitę valgykite tiktai daržoves.<br>123rf nuotr.
Vieną ar du vakarus per savaitę valgykite tiktai daržoves.<br>123rf nuotr.
Neriebi žuvis labai tinka vakarienei.<br>123rf nuotr.
Neriebi žuvis labai tinka vakarienei.<br>123rf nuotr.
Pienas ir pieno produktai.<br>123rf nuotr.
Pienas ir pieno produktai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 17, 2017, 8:31 PM, atnaujinta Mar 8, 2019, 7:22 PM

Vakare sulėtėja medžiagų apykaita, organizmas ruošiasi miegui. Todėl nereikėtų persivalgyti ir piktnaudžiauti angliavandeniais, kurių suteiktos energijos nebespėsite išnaudoti. Tad jeigu vakarienę užbaigsite saldžia bandele, nenustebkite po kurio laiko pamatę, kad nebeužsegate kelnių ar sijono. Kuo pakeisti bandelę, kad ir patys būtumėte sotūs, ir neaugtų kilogramai?

1. Kiaušiniai

Geriausias maistas vakare – lengvai pasisavinami baltymai, kitaip tariant – kiaušiniai. Išsikepkite omletą su pomidorais, grybais, špinatais, valgykite jį su salotomis. Tai – ideali vakarienė tiems, kurie nori sulieknėti.

2. Paukštiena

Kitas puikus pasiūlymas – vištos ar kalakuto krūtinėlė su daržovėmis. Mėsą ruoškite garuose arba kepkite grilyje be riebalų. Valgykite su šviežių daržovių salotomis, užtaisytomis alyvuogių aliejumi.

3. Neriebi žuvis

Tęsiant baltymingos vakarienės temą, patariame atkreipti dėmesį į neriebią žuvį – menkę ar lydeką. Bet prisiminkite: jeigu valgydami žuvį dieną galite ją patiekti su bulvėmis ar ryžių garnyru, kitaip tariant, angliavandeniais, tai vakare jo reikėtų atsisakyti – pakeisti jį daržovėmis.

Jeigu visai negalite be bulvių, išsikepkite orkaitėje batatų – saldžiųjų bulvių. Bus sočiau, o svarbiausia – gliukozės kiekis kraujyje nepakils, kaip nutiktų valgant įprastas bulves.

4. Troškintos daržovės

1-2 vakarus per savaitę valgykite tiktai daržoves – tai bus savotiška iškrovos diena, bet nesijausite badaujantys. Daržovės gerina virškinimą ir padeda kontroliuoti svorį.

Troškinkite jas naudodami nedidelį riebalų kiekį ir stenkitės naudoti kuo mažiau druskos.

5. Pienas ir rauginti pieno produktai

Visi žinome, kad pieno produktai – baltymų šaltinis. Tačiau kaip vakarui tinkantis valgis jie vertinami nevienareikšmiškai.

Vieni specialistai tikina, kad neriebi varškė ir stiklinė kefyro puikiai tinka dietiškai vakarienei, o kiti mano, jog šie produktai, vartojami vakare, nulemia tinimus įvairiose organizmo vietose.

Įsiklausykite į savo organizmą – jeigu nejaučiate jokios neigiamos reakcijos, vartokite šiuos mažai kalorijų turinčius produktus vakarienei.

Be naudingų baltymų, piene yra triptofano – aminorūgščių, kurios dalyvauja melatonino sintezėje. Melatoninas reguliuoja paros ritmą ir padeda užmigti. Ne veltui mūsų močiutės ragindavo prieš miegą išgerti šilto pieno.

Verta paklausyti šio patarimo – juk kietas miegas nulems jūsų energiją kitą dieną, ir jos nereikės atkurti papildomomis kalorijomis.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų kovo 17 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.