11 kg per 10 savaičių numetęs vyras: „Valgau penkis kartus per dieną“

Sunku patikėti, kad energija ir gera nuotaika trykštantis 31 metų Aleksandras dar neseniai kankinosi dėl nepageidaujamo antsvorio ir jo sukeltų problemų.  

 „Dabar jaučiuosi žymiai geriau, nei prieš 2 mėnesius. Neskauda sąnarių, lengva judėti, lengva kvėpuoti. Pasitikiu savimi, geresnė nuotaika“, - sako Aleksandras.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 „Dabar jaučiuosi žymiai geriau, nei prieš 2 mėnesius. Neskauda sąnarių, lengva judėti, lengva kvėpuoti. Pasitikiu savimi, geresnė nuotaika“, - sako Aleksandras.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-06-24 08:30

„Buvo sunku bėgioti, skaudėdavo sąnarius. Nuolat jausdavau kažkokį diskomfortą. Negalėjau dėvėti patinkančių rūbų. Ir šiaip pradėjau po truputį savęs negerbti ir prarasti pasitikėjimą savimi“, - pasakoja mitybos ir sporto įpročius pakeitęs ir 11 kilogramų atsikratęs vyras. 

Pokyčių pradžioje 171 cm ūgio Aleksandras svėrė 90 kilogramų ir tai buvo ne aukščiausia jo svorio riba. Užlipęs ant svarstyklių jis matė ir 93-94 kilogramų svorį. 

„Bandžiau mesti svorį savarankiškai ir ne kartą. Iš tiesų tai  dariau paprasčiausiai nevalgydamas. Arba laikydamasis kokios nors kosminės dietos: ryžių, grikių, obuolių. Nesąmonė.

Pasityčiojimas iš organizmo. Valios užtekdavo vos porai dienų, nes silpnai jausdavausi, na, ir valgyti norėjosi. Nevalgant svoris krito maksimum iki 87 kilogramų“, - prisimena vyras.

Kardinaliai mitybos ir sporto įpročius Aleksandras pakeitė, kai kartu su žmona prisijungė prie kilo.lt

„Iš pradžių tai atrodė kaip koks žaidimas. Nustatai sau tikslą ir gauni nurodymus, valgiaraštį bei sporto programą sudarytą pagal užsibrėžtą tikslą ir savo galimybes.  Su tavimi pastoviai bendrauja specialistų komanda. Užsibrėžiau sau tikslą pasiekti 75 kilogramų svorį per 3 mėnesius. 

Šiuo metu esu numetęs 11 kg, sveriu 79. Plano laikausi jau 10 savaičių. Pasiekęs norimą svorį, tobulinsiu savo kūną toliau. 

Nemesti programos ir siekti tikslo toliau skatina pasiekti rezultatai. Kuo daugiau pasiekiu, tuo labiau norisi judėti į priekį. Na, ir, aišku, žmona. Jei ne ji, tikriausiai, nebūtų pasiektas net tas pirmas numestas kilogramas“, - juokiasi Aleksandras.

Kaip svarbų sėkmės faktorių Aleksandras taip pat išskiria profesionalų pagalbą: „Nuolat su jais bendrauju. Jie visada rūpinasi, paklausia kaip sekasi, domisi mano savijauta, klausia, ar noriu nusižengti. Išties malonu, kad visi aplinkui nori padėti tau pasiekti trokštamo tikslo“.

Laikytis sudaryto mitybos plano jam nėra sunku, mat vyras niekad nelieka alkanas. 

„Valgau penkis kartus per dieną. 80 procentų mano pažįstamų nevalgo ir trijų kartų. Liko tik pamėgti vištieną, kalakutieną, jautieną, kiaušinius, jogurtus ir varškę. Pamiršti batoną, bulkutes, bulvytes, kiaulieną, kolą. 

Išbraukti „McDonald's“, KFC ir laukti šeštadienio, kada galiu valgyti kiek noriu, ką noriu. 

Iš pradžių taip ir buvo, laukiau pirmojo šeštadienio, nes tai yra mano pasirinkta diena, kai galiu valgyti savęs nevaržydamas. 

Iš ryto valgiau kebabą, per pietus – KFC, vakare – „McDonald's“. Su kiekvienu sekančiu šeštadieniu valgiau vis mažiau. Mažiau ir norėjosi. Bent jau porcijos sumažėjo. 

Bet kuriuo atveju, aš manau, kad sveika norėti kažko nesveiko ir kartais leisti sau tai. Sekmadienį, pamatęs, kad svoris padidėjo kilogramu, visą savaitę dirbi su didesniu užsispirimu“, - atskleidė Aleksandras.

Paklaustas apie sportą ir papildus vilnietis atskleidžia, kad treniruojasi namie 3 kartus per savaitę pagal programą ir video pratimus: „Sportuoju kiekvieną dieną, rytais ir vakarais mankštai padarau seriją atsilenkimų ir atsispaudimų, 2 kartus per savaitę vaikštau į maniežą pažaisti futbolo. Jokių papildų nevartoju“.

Aleksandro pasiekimus atspindi ne tik svarstyklių rodmenys.

„Dabar jaučiuosi žymiai geriau, nei prieš 2 mėnesius. Neskauda sąnarių, lengva judėti, lengva kvėpuoti. Pasitikiu savimi, geresnė nuotaika. Iš pradžių draugai ir kolegos žiūrėjo į visą šią idėją skeptiškai, su pasišaipymais - dėžutės su maistu į darbą, bananai, obuoliai, išgeriamo vandens kiekis. 

Moku pasijuokti iš savęs ir iš kitų, todėl man tai nebuvo sunku. Bet jau po mėnesio situacija pasikeitė. Atidėjau į spintą, o kažką ir išmečiau iš rūbų, kurie jau nebetinka, per dideli. Kolegos ir draugai, pamatę rezultatą, pradėjo domėtis. Man tai buvo dar viena paskata judėti toliau.“ 

Visiems, kas nori atsikratyti nepageidaujamo svorio, Aleksandras pataria užsispirti ir pradėti pokyčius ne ryt, poryt ar nuo pirmadienio. „Reikia ryžtingai pradėti dabar. Ir ne dėl kažko kito, o dėl savęs. Nes tik įrodinėjant sau, galima pasiekti rezultatų", - patikino vilnietis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.