Patys sveikiausi pusryčiai, dėl kurių svoris tirps greičiau, nei galima tikėtis

Mitybos specialistai vienu balsu tvirtina, kad pusryčiai – pats svarbiausias dienos valgymas, todėl juos turi sudaryti sveiki ir skanūs produktai. Tereikia tinkamai pasirinkti, ir iki pat pietų nejausite pilvo maršų, o patys jausitės energingi ir darbingi.

Avižinių dribsnių košė – puikus pasirinkimas pusryčiams dėl daugybės priežasčių.<br> 123rf
Avižinių dribsnių košė – puikus pasirinkimas pusryčiams dėl daugybės priežasčių.<br> 123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2019, 5:39 PM

Kai kurie žmonės įsitikinę, kad greičiausias būdas numesti svorio – praleisti pusryčius. Kaip rašo „Healthy Food House“, tai visiškai netiesa, nes sulauksite priešingo rezultato: praleidus pusryčius vėliau visą dieną norėsis užkandžiauti.

Ar žinote, kokie pusryčiai yra patys sveikiausi? Kaip skelbia mokslinis žurnalas „The Annals of Nutrition & Metabolism“, tai daugelio mėgstami avižiniai dribsniai.

Skelbiama, kad buvo atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo 36 vyrai ir moterys, padalinti į tris grupes.  

Viena grupė pusryčiams valgydavo avižinius dribsnius, kita – kukurūzų dribsnius, o trečioji tiktai gerdavo vandenį. Pietums visi gaudavo tą patį patiekalą.

Po pusryčių tris valandas buvo stebimas sotumo jausmas, gliukozės kiekis kraujyje ir insulino lygis. 

Paaiškėjo, kad pirmosios grupės, kuri pusryčiams valgydavo avižinius dribsnius, atstovai, per pietus suvartodavo 31-50 proc. mažiau kalorijų. 

Avižiniai dribsniai, kaip teigiama, ilgesniam laikui suteikia sotumo jausmą, o štai kukurūzų dribsniai turėjo įtakos dideliam gliukozės kiekio svyravimui. 

Panašius rezultatus parodė ir kita studija. Tad valgykite avižinius dribsnius ne tik pusryčiams, bet ir praturtinkite jais kitus dienos patiekalus.

Tuo labiau, kad yra ir kitų puikių priežasčių, kodėl verta valgyti daugiau avižinių dribsnių.

Sotumo jausmas.  Avižiniai dribsniai užkerta kelią užkandžiavimui, nes ilgam suteikia sotumo jausmą.  Jie gerina virškinamojo trakto veiklą ir padeda mesti svorį.

Kraujospūdis. Avižiniuose dribsniuose esantys lignanai padeda kontroliuoti kraujo spaudimą. Norėdami pajusti naudą turėtumėte valgyti avižinius dribsnius kuo dažniau. 

Cholesterolio kiekis. Avižiniuose dribsniuose esančios skaidulos padeda tirpdyti riebalus ir mažinti vadinamojo blogojo cholesterolio kiekį. Todėl mažėja infarkto, insulto ir įvairių širdies ligų rizika.

Priešvėžinis poveikis. Kaip skelbia tyrimo rezultai, kuriuos paviešino „The British Medical Journal“, avižiniuose dribsniuose esančios medžiagos mažina tiesiosios žarnos, krūties, prostatos ir kiaušidžių vėžio riziką.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų liepos 5 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.