Tokius pusryčius turėtų pamėgti tie, kurie nori sulieknėti ar saugo širdį

Nors avokadas klasifikuojamas kaip vaisius, jis nėra tipinis augalinis produktas. Nes avokaduose gausu ne angliavandenių, kuriais paprastai pasižymi vaisiai, bet riebalų.

 Avokadų glotnutis.<br> 123rf.com nuotr.
 Avokadų glotnutis.<br> 123rf.com nuotr.
 Avokadų glotnutis.<br> 123rf.com nuotr.
 Avokadų glotnutis.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 24, 2017, 8:13 AM

Riebalai ilgai vadinti didžiausiu sveikos mitybos priešu. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad cukrus yra kur kas pavojingesnis už riebalus. Todėl pradedama vis daugiau suprasti apie avokadų naudą sveikatai.

Naujas tyrimas parodė, kad į racioną įtraukti žali avokadai gali padėti numesti svorio, rašo interneto puslapis „MailOnline“.

Dar daugiau, pasak mokslininkų iš „Hass Avocado Board“ Kalifornijoje, šis vaisius sumažina širdies ligų riziką.

Naujas tyrimas, paskelbtas žurnale „Journal of Clinical Lipodology“, patvirtino, kad įprastus riebalus pakeitus avokadais galima „žymiai pakeisti lipidų sudėtį“.

Mokslininkai atliko 10 unikalių tyrimų, kuriuose dalyvavo 229 dalyviai.

Tyrėjai aiškinosi, kaip avokadai veikia cholesterolio kiekį kraujyje. Atlikę tyrimą jie nustatė, kad kasdien suvartojant po 1,5 avokado, „bendras cholesterolio kiekis kraujyje stipriai sumažėjo“.

Be to, kai pasikeitė riebalų šaltinis, sumažėjo ir mažo tankio lipoproteinų arba vadinamojo blogojo cholesterolio kiekis.

Anot analogiško tyrimo autoriaus daktaro Sachinno Shaho, rezultatai parodė, kad net ir sveikiems žmonėms, valgantiems avokadus, stipriai sumažėjo cholesterolio kiekis kraujyje.

Be to, kad avokaduose gausu natūralių ir sveikų riebalų, juos valgydami gauname daug ląstelienos, kuri yra naudinga norintiems sulieknėti.

Kaip į savo mitybą įtraukti daugiau avokadų? Pradėkite dieną gerdami tirštuosius kokteilius. Pateikiame tris kokteilių receptus.

Jeigu neturite kai kurių ingredientų – galima apsieiti be jų ar keisti kitais. Bandykite, ir atrasite skaniausią.

Obuolių, špinatų ir avokadų kokteilis

Sutrinkite trintuvu vieną nuluptą ir supjaustytą obuolį, pusę nulupto avokado, 1,5 stiklinės obuolių sulčių, 2 stiklines špinatų lapelių.

Kivių, špinatų ir avokadų tirštasis kokteilis

Sutrinkite trintuve pusę stiklinės pieno (natūralaus jogurto ar kokosų pieno), 100 g špinatų, porą nuvalytų kivių, 1 nuluptą avokadą. 

Bananų ir avokadų kokteilis

Sutrinkite trintuve vieną bananą,  pusę vidutinio dydžio avokado, 1 puodelį špinatų ir 1 puodelį pieno (sojų, avižų, migdolų ar kito pieno), pusę arbatinio šaukštelio vanilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.