Mitybos specialistė ir dietologė Emily Field interneto svetainėje „Business Insider“ patarė tokiu atveju užsisakyti du mėsainius, užuot ėmus tik vieną didelį „Big Mac“ mėsainį su bulvytėmis.
Anot E.Field, tai padės pasiekti tinkamą maistinių medžiagų pusiausvyrą ir išvengti neigiamo skrudintų bulvyčių poveikio. Mat šiame produkte yra gausu riebalų ir angliavandenių, bet labai mažai baltymų.
„Pakeisdami bulvytes antru mėsainiu jūs gausite kone dvigubai daugiau baltymų, bet mažiau riebalų ir angliavandenių, – teigė dietologė. – Kadangi greitame maiste ir taip gausu riebalų bei angliavandenių, bet gana mažai baltymų, šis paprastas pokytis gali padėti išlaikyti teisingą cukraus lygį kraujyje“.
Nors du mėsainiai turi daugiau kalorijų, E.Field citavo žurnale „Nutritional Metabolism“ aprašytą tyrimą, kurio autoriai teigia, kad makromaistines medžiagas patiekale derinti yra būtina, norint subalansuoti cukraus kiekį kraujyje.
Makromaistinės medžiagos yra riebalai, angliavandeniai ir baltymai. Ekspertų teigimu, jų pusiausvyra patiekale padeda kur kas veiksmingiau numesti svorį, nei kalorijų skaičiavimas.
Baltymai padeda ilgiau jaustis sotiems, tad užsisakę papildomą mėsainį ir taip padvigubinę jų, o ne angliavandenių ir riebalų, kurių gautumėte iš bulvyčių, suvartojimą ilgiau jausitės sotūs ir nenorėsite po keleto valandų griebtis kokio nors nesveiko užkandžio.