Nereikalingus kilogramus moteris ištirpdė per keletą mėnesių

Dar vasarą Laura svėrė 58 kg. 166 cm ūgio moteris seniai svajojo padailinti pilvuką, šlaunis ir sėdmenis. Tačiau supratusi, kad savarankiškai siekti tikslo bus sunku, rado pagalbininkus. 

 Per 4,5 mėnesio Laura neteko 6 kg.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Per 4,5 mėnesio Laura neteko 6 kg.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Per 4,5 mėnesio Laura neteko 6 kg.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Per 4,5 mėnesio Laura neteko 6 kg.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Per 4,5 mėnesio Laura neteko 6 kg.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Per 4,5 mėnesio Laura neteko 6 kg.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-11-28 07:57

Šiandien moteris džiaugiasi ne tik ištirpusiais 6 kilogramais, bet ir stangresniu kūnu.

– Laura, atrodote puikiai, kaip pasiekėte tokių rezultatų? Koks buvo jūsų tikslas?

– Žinodama, kad ankstesni mano bandymai savarankiškai pagražinti pilvą būdavo nepakankamai efektyvūs, nutariau, kad vien sportas nėra patikima priemonė pasiekti norimą tikslą. Tam reikalinga ir subalansuota mityba. 

Nusprendžiau pasinaudoti sveikatingumo projekto kilo.lt paslaugomis. Patikėjau jų siūlomu sporto bei mitybos derinimu, sėkmės istorijomis, galimybe sportuoti namie pagal mano tikslus atitinkančią programą. 

Taip pat norėjosi kontrolės, nes kai jos nėra, dažnai leidžiu sau pasmaližiauti. Taip pat norėjau turėti stangresnį kūną, dailų pilvą. 

Tikslo siekiu ir toliau. Nemanau, kad sustosiu jį pasiekus, nes ilgalaikis tikslas yra gera savijauta: tiek fizinė, tiek emocinė. O mityba ir fizinis aktyvumas neabejotinai prie to prisideda.

– Kiek laiko užtruko pasiekti dabar matomą ir jaučiamą rezultatą?

– Programoje dalyvauju jau 4,5 mėn. Siekti tikslo skatina jau minėti trumpalaikiai bei ilgalaikiai tikslai. Miegoti neleidžia ir kilo.lt komanda, kuri nuolat domisi, kaip sekasi, ar kyla sunkumų. Koreguoja mitybą bei sporto programą pagal mano poreikius, išlaikant sveikos gyvensenos koncepciją bei atsižvelgiant į individualiai išsikeltus tikslus.

– Su kokiais sunkumais susiduriate?

– Kartais atrodo, kad mane konsultuojantys specialistai žino, kada kils problemų, nes dažnai sulaukiu konkrečių klausimų apie mitybą, sportą, savijautą ir būtent tuomet, kai tų problemų kyla. Visada sulaukiu pagalbos ir naudingų patarimų. 

Mitybos plano laikytis dabar jau nėra sunku, bet kurį laiką buvo. Dėl žindymo apetitas buvo žvėriškas. 

Pradėjome nuo riebalinio sluoksnio mažinimo, todėl buvo labai sumažintas suvartojamų kalorijų kiekis. Tačiau vėliau programa buvo dar kartą adaptuota ir netrukus jau nejaučiau alkio ir kitų nemalonių fizinių simptomų.

– Ką pakeitėte mityboje?

– Labiausiai mityboje teko pakeisti vakarinius įpročius.  Taip pat keičiau valgymų kiekį per dieną.  Dabar žinau, kokius produktus geriau valgyti ryte, kuriuos vakare – atitinkamai ir elgiuosi. Džiaugiuosi, kad yra „lucky day“, tada patenkinu savo saldumynų poreikį. 

Iš siūlomų patiekalų labiausiai mėgstu avižines košes su įvairiais priedais, ypač su žemės riešutų sviestu ir bananais. Taip pat kuskusą su priedais. 

Priešpiečiams – bananų salotas su greipfrutu arba kiviais. 

Pietums – grikius su jautiena ir visus patiekalus su žuvimi. 

Itin patiko jūros lydekos su daržovėmis receptas. Pavakariams renkuosi daržovių salotas su įvairiomis sėklomis. Vakarienei – salotas su paukštiena arba krevetėmis.

– Ar sportuojate? Jei taip, kur?

– Sportuoju namuose. Man taip patogiau, nes turiu mažylį, taigi nereikia galvoti, kam jį palikti, kol sportuosiu. Tuo labiau, kad sportas namuose man nėra naujiena – tai dariau labai daug metų. Tik dariau tai pagal savo susikurtą programą. 

Dabar sportuoju pagal kilo.lt sudarytą programą, kuri vis koreguojama pagal tikslus ir fizinį pajėgumą. Sportuoju kas antrą dieną, 3-4 kartus per savaitę.

– Kokia jūsų savijauta, kaip pokyčiai pakeitė jūsų gyvenimą?

– Savijauta šiuo metu gera, jaučiuosi tvirtesnė, ištvermingesnė, žvalesnė. Ne taip greitai pavargstu būdama su kūdikiu, nes ne paslaptis, kad kūdikis reikalauja daug energijos resursų. 

Aš pokyčius vertinu kaip reikšmingus – vizualiai raumenys yra ryškesni, nereikalingi kilogramai ištirpę. Subalansuota mityba – valgau įvairų maistą, vis išbandau kažką naujo, tai įdomu ir nenusibosta.

– Ką patartumėte norintiems pradėti sveikiau gyventi?

– Kitiems pirmiausiai patarčiau aiškiai įsivardinti tikslus, turėti motyvacijos keistis, kantrybės, nes pokyčiai neįvyksta greitai. Tada lieka tik išsirinkti priemones, kaip to pasiekti. 

Man kilo.lt yra geras pasirinkimas, nes šioje komandoje dirba specialistai, ir jie visada šalia, pasiruošę padėti, pasidalinti savo žiniomis, palaikyti ir paskatinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.