Šį stebuklingą prieskonį turite pamėgti, jei norite sulieknėti, atitolinti ligas ir senatvę

Jau daugiau nei 4 tūkstančius metų natūraliojoje medicinoje naudojama ciberžolė. Ciberžolių šaknyse yra polifenolių, kurie slopina uždegimą ir net gali padėti nuo tokių ligų, kaip osteoartritas ir reumatoidinis artritas.

Ciberžolių arbatą labai mėgsta Japonijos Okinavos regione, o šio regiono gyventojų gyvenimo trukmė yra ilgiausia pasaulyje.<br> 123rf.com nuotr.
Ciberžolių arbatą labai mėgsta Japonijos Okinavos regione, o šio regiono gyventojų gyvenimo trukmė yra ilgiausia pasaulyje.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Emilija Miliauskė, „Kuras kūnui“

Feb 16, 2018, 11:32 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:33 AM

Įdomu tai, kad ciberžolių arbata labai mėgstama Japonijos Okinavos regione, o šio regiono gyventojų gyvenimo trukmė yra ilgiausia pasaulyje. Jie labai retai serga tokiomis ligomis, kaip Alzheimerio liga, artritas, vėžys, juos retai užklumpa širdies negalios. 

Ciberžolėje yra kalcio, geležies, fosforo, jodo, vitaminų C, B, B1, B2, B3.

Ši šaknis gali būti naudinga metantiems svorį, nes skatina tulžies išsiskyrimą ir dėl to greičiau suvirškinami riebalai. 

Šis augalas itin naudingas sergant vėžiu, gydant gastritą, skrandžio bei žarnyno opas. Ciberžolė reguliuoja žarnyno veiklą, gerina virškinimą, skatina žarnyno mikrofloros aktyvumą, valo iš organizmo toksinus, padeda išlaikyti protinę sveikatą, dėmesį ir minčių aiškumą. 

Pažymėtina, kad teigiamas poveikis sveikatai pastebimas vartojant nedidelius kiekius ciberžolės ilgesnį laiką: po 50 mg per dieną. Vartoti didelėmis dozėmis pavojinga, nes gali sukelti skrandžio dirglumą, kraštutiniais atvejais – opas.

Kaip įtraukti ciberžoles į kasdienį racioną? Ja gardinkite salotas, kiaušinių patiekalus, ryžius, daržovių troškinius, sriubas, arbatą.

Ciberžolė tinka bemaž visiems patiekalams. Jos galima dėti ir kepant pyragus ar kitus gardumynus – suteiks apetitą žadinančią geltoną spalvą. 

Svarbu atminti, kad ciberžolės vartoti nerekomenduojama esant tulžies akmenims, sergant diabetu, nėščioms ir maitinančioms moterims, esant kraujo krešumo sutrikimams, prieš chirurgines operacijas. 

Taip pat kartu su skrandžio rūgštingumą mažinančiais vaistais.

Šaltinis: „Kuras kūnui“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.