Dietologė atskleidė, kiek kiaušiniai turi įtakos cholesterolio kiekiui

Per Velykas dauguma žmonių suvalgo daugiau kiaušinių nei per visus metus. 

Anksčiau manyta, kad kiaušiniuose esantis cholesterolis kelia cholesterolio koncentraciją ir žmogaus kraujyje, tad daug kiaušinių valgyti nereikėtų. <br> 123rf.com
Anksčiau manyta, kad kiaušiniuose esantis cholesterolis kelia cholesterolio koncentraciją ir žmogaus kraujyje, tad daug kiaušinių valgyti nereikėtų. <br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

2018-04-01 11:48

Anksčiau manyta, kad kiaušiniuose esantis cholesterolis kelia cholesterolio koncentraciją ir žmogaus kraujyje, tad daug kiaušinių valgyti nereikėtų. Tačiau pastaruoju metu apie šį produktą pradėta kalbėti jau kitaip.

„Kiaušiniai yra reabilituotas produktas. Paaiškėjo, kad cholesterolis, esantis kiaušiniuose, nedaro įtakos cholesterolio koncentracijai kraujyje. 

Cholesterolio koncentracijai įtaką daro kitas dalykas – kiek kepenys gamina cholesterolio. O tai, kad kepenys gamintų cholesterolį, skatina maistas, kuriame daug sočiųjų ir hidrintų riebalų. Taigi kiaušiniai yra geras, tinkamas maistas“, – LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ pasakoja gydytoja dietologė Daiva Pipiraitė-Lazarevičienė.

Pasak jos, žmonės, nesergantys širdies ir kraujagyslių ligomis ir nesantys padidintos rizikos grupėje jomis susirgti, per dieną gali suvalgyti po vieną kiaušinį.

Ji pabrėžė, kad iš kaušinio baltymo žmogaus kepenys lengvai pagamina daug kūnui reikalingų baltymų, taip pat baltyme yra geležies, nesočiųjų riebalų, vitaminų, antioksidantų,

„Kiaušinis tikrai yra vertingas produktas ir saikingai jį valgyti galima ir reikia“, – pabrėžia Daiva Pipiraitė-Lazarevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.