Dievinate avokadus? Verčiau jais nepiktnaudžiaukite

Visi dievina avokadus. Tai universalus produktas, kurį mėgstame dėti ant pusryčių sumuštinių, į kokteilius, salotas ar mėsos bei traškučių padažus.

 Nesotieji riebalai, esantys avokaduose, padeda sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje.<br> 123rf.com nuotr.
 Nesotieji riebalai, esantys avokaduose, padeda sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2018, 8:52 AM

Priešingai nei kiti minkšti kreminiai ar sviestiniai produktai, avokadai yra labai maistingi. Tačiau jais piktnaudžiauti nederėtų.

Nesotieji riebalai, esantys avokaduose, yra naudingi organizmui. Jie padeda sumažinti vadinamojo blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Juose taip pat gausu skaidulų ir kitų maistinių medžiagų.

„Avokaduose esantys riebalai yra ženkliai geresni ir sveikesni, nei gyvulinės kilmės produktuose. Tačiau juos vartoti reikia saikingai“, – teigė kardiologas Adrew Freemanas.

Avokadai – labai kaloringi, tad didelis kalorijų skaičius gali pridaryti bėdų. Pakanka tik nedidelės dalies vaisiaus, kad gautumėte visų sveikatai naudingų maistinių medžiagų.

„Avokadus valgyti sveika, tačiau daug kas priklauso nuo porcijos dydžio. Šiuose vaisiuose esantys riebalai padeda geriau įsisavinti vitaminus, gaunamus iš kitų maisto produktų, ypatingai A, D, E ir K“, – tvirtino mitybos specialistė Tammy Lakatos-Shames.

Viename avokade yra maždaug 322 kalorijos, 29 gramai riebalų ir 13 gramų skaidulų. Todėl asmenys, kuriems svarbus kūno svoris, turėtų nepiktnaudžiauti šiais maistingais vaisiais. Vidutiniškai žmogus per dieną turi suvartoti apie 2 tūkst. kalorijų.

Mitybos specialistė rekomenduoja per dieną suvalgyti tik penktadalį avokado. Tokioje porcijoje yra apie 50 kalorijų, 6 g riebalų ir 3 g skaidulų.

Naujienų portalas dailymail.co.uk pridūrė, kad valgant avokadus greičiau pajuntamas sotumo jausmas, todėl tai padeda nepersivalgyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?