Išgerkite šios skanios arbatos – rezultatas maloniai nustebins

Kinrožių arbata – vienas geriausių gėrimų karštą dieną: šis malonaus skonio raudonos spalvos gėrimas puikiai atvėsina kūną. Tačiau tuo kinrožių arbatos poveikis nesibaigia.

Kinrožių arbata.<br>123rf nuotr.
Kinrožių arbata.<br>123rf nuotr.
Kinrožių arbata.<br>123rf nuotr.
Kinrožių arbata.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 4, 2018, 7:12 AM

Šią arbatą į savo racioną turėtų įtraukti tie, kurie nori sumažinti kraujo spaudimą, cholesterolio kiekį, užkirsti kelią sunkioms ligoms ar sulieknėti.

Vaistas nuo visų ligų

Kinrožių arbata yra gėrimas, mus pasiekęs iš Egipto. Ją dar vadina raudonąja arbata. Arbatos sudėtis – kinrožių žiedlapiai.

Kinrožių arbata padeda normalizuoti kūno temperatūrą per karščius ir aprūpinti organizmą skysčiais. Todėl ji itin populiari karštuose kraštuose. Tačiau šią arbatą pamėgti verta ne tik tiems, kurie nori numalšinti troškulį. 

Arabų šalyse ši arbata laikoma vaistu nuo visų ligų.

Priežasčių, kodėl verta gerti kinrožių arbatą, yra gausybė. Jas išvardino tinklalapis „Theteatalk“.

Mažina kraujo spaudimą ir cholesterolio kiekį

Kinrožių arbata padeda sureguliuoti aukštą kraujo spaudimą ir mažinti cholesterolio kiekį, ir tai patvirtino kelios studijos. Tyrimai parodė, kad 2-3 puodeliai kinrožių arbatos per dieną gali sumažinti aukštą kraujo spaudimą ir nesukelti jokių nepageidaujamų reiškinių.

Taip pat pastebėta, kad kinrožių arbata padeda sergant viršutinių kvėpavimo takų ligomis, kamuojant vidurių užkietėjimui. O vartojama kartu su jonažole ji padeda atsipalaiduoti ir greičiau užmigti.

Kinrožėse yra daug antioksidantų, kurie padeda pašalinti iš organizmo laisvuosius radikalus – destruktyvias molekules, pažeidžiančias ląsteles. Tad ši arbata saugo nuo įvairių lėtinių ligų – širdies negalavimų, reumatoidinio artrito, diabeto ar vėžio.

Patiks ir norintiems sulieknėti

Taip pat tinklalapis nurodo, jog kinrožių arbata paspartina medžiagų apykaitą, dėl to ji turi ir liekninamojo poveikio.

Kinrožėse yra fazeolamino – medžiagos, kuri blokuoja angliavandenius skaidantį fermentą, todėl organizmas pasisavina mažiau kalorijų.

Maža to, kinrožės – natūralus diuretikas, skatinantis skysčių pasišalinimą iš organizmo.

Taigi, jeigu kovojate su nereikalingais kilogramais ar tiesiog norit sveiko gėrimo, gaivinančio karštą dieną,  gerkite kinrožių arbatą – žinoma, be cukraus. 

Kam nereikėtų gerti šios arbatos?

Kinrožėse yra daugiau rūgšties, kuri naudinga tik sveiką virškinamąjį traktą turintiems žmonėms. Sergantiems gastritu gerti kinrožių arbatos nereikėtų, nes ji didina skrandžio rūgštingumą.

Taip pat dėl šios arbatos gėrimo su gydytoju vertėtų pasitarti tiems, kurie nuolat vartoja vaistus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.