Sriubos dieta – veiksmingesnė už bet kurį kitą mitybos planą

Yra gausybė dietų, padedančių sulieknėti ir numesti papildomus kilogramus, tačiau dažnai jos nualina organizmą, o liovusis laikytis dietos prarasti kilogramai grįžta atgal.

 Gydytojas rekomenduoja du kartus per dieną suvalgyti daržovių sriubos su pupelėmis.<br> 123rf nuotr.
 Gydytojas rekomenduoja du kartus per dieną suvalgyti daržovių sriubos su pupelėmis.<br> 123rf nuotr.
 Gydytojas rekomenduoja du kartus per dieną suvalgyti daržovių sriubos su pupelėmis.<br> 123rf nuotr.
 Gydytojas rekomenduoja du kartus per dieną suvalgyti daržovių sriubos su pupelėmis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 8, 2018, 6:15 AM

Tačiau mitybos specialistas gydytojas Michaelas Gregeris teigia, kad neapdorotų augalinės kilmės maisto produktų bei sriubos dieta yra viena veiksmingiausių.

„Tai puiki strategija pradedantiesiems, kurie negeba kontroliuoti alkio ir valgo didelėmis porcijomis.  Arba tiems, kurie yra pernelyg užsiėmę.

Ši sriubos dieta padeda jaustis geriau ir atvesti į tinkamą kelią norinčius maitintis sveikiau, o sveika mityba prisideda prie ilgaamžiško ir sveiko gyvenimo būdo“, – pabrėžė M.Gregeris.

Sriubos dieta: ką valgyti?

Gydytojas rekomenduoja du kartus per dieną suvalgyti daržovių sriubos su pupelėmis, o kitus kartus mėgautis neperdirbtais augalinės kilmės maisto produktais be aliejaus.

Kodėl negalima valgyti gyvūninės kilmės produktų?

Mes esame linkę juos valgyti nesveikais kiekiais, išstumdami iš mitybos plano naudingus augalinės kilmės produktus.

Kodėl reikia vengti aliejaus?

Tai daugiausiai kalorijų ir mažiausiai naudos turintis produktas, paverčiantis bet kokį kitą valgį kalorijų bomba.

„Visus reikalingus riebalus galite gauti iš tokių produktų kaip riešutai ar avokadas“, – patarė gydytojas.

Kodėl tai veikia?

Gydytojo tvirtinimu, kai kurie skaitytojai, išbandę šią dietą, per savaitę atsikratė beveik 4 kg.

Tyrimai parodė, kad valgydami neperdirbtą, neapdorotą maistą, sudeginame daugiau kalorijų. Be to, augalinės kilmės produktai greitina medžiagų apykaitą, o juose esančios skaidulos malšina alkio jausmą.

Kaip rašoma womansworld.com, laboratoriniai tyrimai nustatė, kad valgant sriubą smegenis greičiau pasiekia signalas, kada metas sustoti valgyti, negu valgant bet kokį kitą maistą.

Remiantis Pensilvanijos universiteto tyrimo duomenimis, asmenys, kurie į savo mitybos racioną įtraukė dvi sriubos porcijas per dieną, numetė 50 proc. daugiau svorio, palyginti su tais, kurie nevalgė sriubos.

Sriubos dietos sėkmės istorija

48-erių metų Heather Goodwin pasakoju, kad dietų pradėjo laikytis dar būdama 11 m., tačiau jai niekada nesisekė, kol neatrado augalinės kilmės produktų dietos, kurioje pagrindinis patiekalas – sriuba.

„Anksčiau aš visada kovodavau su savo apetitu, bet pradėjus laikytis šio mitybos plano aš galėjau valgyti daug skanių patiekalų ir tuo pačiu mesti svorį. Aš išsigydžiau astmą, miego apnėją, cukrinį diabetą, migreną, aukštą cholesterolio kiekį ir sąnarių skausmus. Daugelis sakė, kad atrodau dešimčiia metų jaunesnė. Jaučiuosi tarsi nauja moteris“, – džiaugėsi pasiekimais Heather, iš viso numetusi daugiau nei 100 kg.

Daržovių sriubos su pupelėmis receptas

Jums reikės:

6-8 puodelių nesūdyto daržovių sultinio;

1 smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno;

dviejų saliero stiebų, susmulkintų;

1 puodelio pjaustytų grybų;

1 pjaustytos paprikos;

1 smulkintos aitriosios paprikos;

1 supjaustytos cukinijos;

4 susmulkintų česnako skiltelių;

3 valg. šaukštų pomidorų pastos;

aitriųjų paprikų miltelių;

½ arb. šaukštelių imbiero miltelių arba 1 susmulkintos imbiero šaknies;

2 skardinių konservuotų smulkintų pomidorų;

skardinės konservuotų daržinių pupelių (arba atitinkamo kiekio išvirtų);

1 puodelio konservuotų kukurūzų;

4-6 arb. šaukštelių mėgstamų prieskonių mišinio;

1 arb. šaukštelio maltos rūkytos paprikos.

Į didelį puodą supilkite sultinį, sudėkite svogūnus ir salierus. Įkaitinkite viryklę iki vidutinio karščio ir pavirkite 5 minutes. Sudėkite grybus, paprikas, aitriąsias paprikas, cukinijas ir česnako skilteles, maišydami pavirkite dar 10 min.

Po to sudėkite pomidorų pastą, aitriosios paprikos miltelius ir imbierą, virkite, kol viskas gerai susimaišys. Tada sudėkite pomidorus, pupeles. Jeigu trūksta skysčio, pilkite dar daržovių sultinio arba vandens. Sriuba turėtų pavirti dar 45 min., tik nepamirškite vis pamaišyti. Pabaigoje sudėkite kukurūzus, prieskonius ir maltą papriką. Patiekite sriubą karštą.

Šią sriubą rekomenduojama valgyti iki 2 kartų per dieną kaip pagrindinį patiekalą, o neapdoroti augalinės kilmės maisto produktai yra neribojami. Taip pat nepamirškite gerti daug vandens. Kavą ir arbatą irgi leidžiama gerti.

Vis dėlto norint pakeisti savo įprastą valgymo planą visada geriausia pasitarti su gydytoju, ypač jei turite virškinimo problemų.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.