Moteris pabandė valgyti vien tik mėsą: dabar siūlo taip daryti ir kitiems

26-erių metų Mikhaila Peterson iš Toronto, Kanados, teigia, kad išsigydė depresiją ir artritą valgydama vien tik jautieną, druską ir gerdama vandenį. Tačiau mitybos specialistė Rhiannon Lambert, gyvenanti Londone, tvirtina, kad jokia dieta negali pagydyti sveikatos sutrikimų. Be to, valgant tik mėsą, neįmanoma gauti visų maistinių medžiagų, kurių reikia organizmui.

Mėsa.<br>T.Bauro nuotr.
Mėsa.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-31 17:56, atnaujinta 2023-07-13 13:58

Mikhaila, kuri serga artritu, autoimunine liga, lėtiniu nuovargiu ir depresija, tiki, kad daugeliui sveikatos problemų galima užkirsti kelią ir tik su mityba. Ji net nusifotografavo plakatui, reklamuojančiam „mėsėdžių dietą“.

Ji per dieną suvalgo maždaug 1,5 kg mėsos, o savo 1-erių metų dukrą taip pat maitina pienu ir mėsa.

Mitybos specialistė savo „Instagram“ paskyroje parašė, kad žmonės turėtų būti atsargūs teigdami, kad tokia mityba gali išgydyti tam tikrus negalavimus. Ji pridūrė, kad nereikėtų atsisakyti medicininės pagalbos.

„Vienas dalykas, kurio jūs negalite ignoruoti, yra tai, kad mėsa neturi visų organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Daugumos žmonių gyvenimo būdas ir įpročiai apsunkina galimybę laikytis griežtos dietos.

Folatai, vitaminas C ir E yra įsisavinami valgant daržoves, todėl jūreiviai dažnai sirgdavo skorbutu, nes valgydami tik žuvį, negaudavo pakankamai vitamino C.

Beje, mėsa neturi skaidulų, kurios gerina žarnyno sveikatą, o tyrimai rodo, kad mikrobioma turi įtakos visam organizmui, nuo virškinimo sistemos iki imuniteto.

Mėsa taip pat nepalaiko pusiausvyros tarp „blogojo“ ir „gerojo“ cholesterolio kiekio, todėl tokiu atveju gali padidėti "blogojo" cholesterolio lygis“, – pabrėžia R.Lambert.

Mikhaila pirpažįsta, kad nėra medicininių įrodymų, kurie patvirtintų jos teiginius, jog mėsa gali padėti įveikti sveikatos problemas ir netgi pridūrė, kad tai skamba beprotiškai.

„Aš visada skeptiškai galvodavau apie dietas, bet dabar aš pati laikausi ekstremalios mitybos. Tai absurdiška. Supratimas, kad laikantis šios dietos užkirtau kelią savo siaubingoms ligoms, kelia nerimą“, – naujienų portalui "Daily Mail" sakė ji.

R.Lambert tikina, kad žmonės, ieškantys būdų, kaip išspręsti sveikatos problemas, turėtų vengti pasikliauti vien dieta. Pasak jos, Mikhaila nėra kvalifikuota mitybos specialistė.

„Tai tiesa, bet aš visai dėl to nesijaudinu. Tačiau dėl medikų patarimų turėjau gerti tiek vaistų, kad negalėčiau suskaičiuoti ant visų savo pirštų. Be to, iki 17 metų man buvo atliktos operacijos, kurių metu buvo pakeisti du sąnariai.

Aš tik noriu, kad žmonės išgirstų mano istoriją ir suprastų, jog yra pasirinkimas. Galima pabandyti atsisakyti tam tikrų produktų ir pažiūrėti, kaip seksis, kaip organizmas reaguos.

Aš nepatariu atsisakyti vartojamų vaistų. Reikia pasitarti su savo gydytoju. Aš tik rekomenduoju ieškoti ir išbandyti kai kuriuos dalykus patiems. Tai man padėjo“, – atsakė mergina į mitybos specialistės kritiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.