Kelių produktų atsisakiusi moteris atsikratė pilvo, dėl kurio atrodė lyg nėščia

24-erių metų moteriai dirgliosios žarnos sindromas sukėlė tokį stiprų pilvo pūtimą, kad liekna moteris atrodė tarsi netrukus turėsianti gimdyti.

 Emily net vengdavo išeiti vakare kur nors su draugais dėl baimės, kad tai sukels dirgliosios žarnos sindromą.<br> Facebook nuotr.
 Emily net vengdavo išeiti vakare kur nors su draugais dėl baimės, kad tai sukels dirgliosios žarnos sindromą.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2018, 7:37 AM, atnaujinta Nov 16, 2018, 8:09 AM

Kadangi Emily Catterall iš Prestono, Lankašyro, nepavyko niekaip atsikratyti nenorimų kilogramų, ji kreipėsi į svorį padedančią reguliuoti įmonę. Be to, jai buvo skirti ir medikamentai nuo refliukso, nes moters būklė taip pablogėjo, kad negalėdavo ramiai miegoti.

Emily net vengdavo išeiti vakare kur nors su draugais dėl baimės, kad tai sukels dirgliosios žarnos sindromą.

„Maždaug keturis mėnesius kentėjau nuo pilvo skausmų ir tinimo. Dažniausiai tai nutikdavo po pietų, tad žinodavau, kad simptomai būdavo susiję su tuo, ką valgiau pietums.

Nemalonūs pojūčiai tęsdavosi visą naktį, todėl negalėdavau miegoti. Nuolat girdėdavau savo žarnyną gurguliuojant ir dėl to jaučiau nepatogumą. Jis guguliuodavo net sportuojant“, – naujienų portalui „Daily Mail“ pasakojo Emily.

Moteris kreipėsi į savo 40 tūkst. „Instagram“ sekėjų, kurie patarė atsisakyti tam tikrų produktų – pieno ir produktų, turinčių glitimo.

„Aš dažnai keisdavau tai, ką valgau pietums, norėdama išsiaiškinti, kas kelia problemą. Žmonės patarė atsisakyti glitmo ir pieno produktų“, – tęsė ji.

Atlikus maisto netoleravimo tyrimą po dešimties dienų paaiškėjo, kad Emily turi atsisakyti kiaušinių, karvės bei ožkos pieno, mielių ir jautienos.

Išbraukusi šiuos produktus iš savo mitybos raciono moteris tikina, kad jau po kelių dienų dėl to ji jautėsi nuostabiai, o po 3 mėnesių atsikratė beveik 4 kg.

„Kai nustojo pūsti pilvą, atsirado daugiau pasitikėjimo savimi. Nebevartoju vaistų ir nepatiriu jokio nemalonumo jausmo, jaučiuosi laiminga.

Po konsultacijos su mitybos specialistais pamažu į mitybą grąžinu produktus, kurie man anksčiau kėlė tiek daug problemų.

Pradėjau nuo kiaušinio trynio, tada baltymo, dar vėliau pabandžiau suvalgyti natūralų jogurtą, šiek tiek sūrio ir atsigerti pieno.

Dabar valgau viską, ką noriu ir kol kas sekasi tikrai neprastai. Žinoma, stengiuosi per daug nevalgyti šių produktų ir pratintis tik palengva“, – paaiškino Emily.

Savo istorija ji nori paraginti kitus, kenčiančius nuo dirgliosios žarnos sindromo, nelaukti ir imtis priemonių, kad būtų galima išvengti nemalonių simptomų.

„Pasidaro kur kas lengviau sužinojus, kas kėlė problemų ir gadino mano gyvenimą kiekvieną dieną. Dabar aš sportuoju ir jaučiuosi gerokai sveikesnė“, – pasidžiaugė moteris.

Biochemiko, mokslo direktoriaus, dr. Gillo Harto teigimu, labai svarbu, kad nuo tam tikrų maisto produktų netoleravimo kenčiantys asmenys suvoktų, kas tai lemia ir atsisakytų jiems netinkamo maisto.

Anot jo, po tam tikro laiko, kai imuninė sistema vėl sustiprėja ir prisitaiko, galima tuos produktus palengva grąžinti į mitybos racioną. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.