Edvardą Žičkų draugai ūkininkai išmokė svarbios mitybos taisyklės

Lrytas.tv laidos „Virtuvės revizija“ sporto treneris Paulius Ratkevičius ir virtuvės šefas Arnas Noreika apsilankė laidų prodiuserio ir vedėjo Edvardo Žičkaus namuose. Žinomas vyras pripažino – jam svarbu, iš kokių produktų pagaminti patiekalai ir ką deda į burną. 

 E.Žičkus stengiasi maitintis sveikai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 E.Žičkus stengiasi maitintis sveikai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
 Laidos vedėjai E.Žičkaus namuose paruošė sveikuolišką mėsainį.<br> Laidos „Virtuvės revizija“ stop kadras.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2018-12-09 08:58

„Žmogus nėra šiukšlių kibiras, į kurį galima kišti bet ką. Jeigu mes nesirengiame bet ko, į automobilį nepilame bet kokių degalų, nesirenkame pigių tepalų, tai ir maistą turėtume rinktis atidžiai“, – požiūrį dėstė Edvardas. 

Visai neseniai jis iš draugų ūkininkų išmoko vieną paprastą taisyklę, kurios laikosi norėdamas maitintis sveikais, šviežiais produktais: „Neperku ir šaldytuve nelaikau daugiau maisto, nei galiu suvalgyti tą vakarą, na, dar kad liktų rytojaus pusryčiams. Taip valgysite įvairesnį maistą, galvosite, ką perkate, nevalgysite likučių.“

Paulius, įvertinęs E.Žičkaus šaldytuvo turinį, buvo sužavėtas – gausu daržovių, naminių padažų, sveikos mėsos. Vienintelis nesveikas produktas, kurį pavyko užtikti – kepiniams skirtas margarinas.

„Jis skirtas tortams. Neseniai buvo mamos 65-metis, ir mes su kompanija svečių nutarėme jai  iškepti „Medutį“ – nuo tada ir liko margarin“, – juokėsi prodiuseris. 

Iš Pauliaus išrinktų produktų virtuvės šefas Arnas pagamino itin sveikuolišką mėsainį be bandelės.

Sveikuolių mėsainis

Reikės:

salotų lapų,

1 persimono,

200 g maltos jautienos faršo slėgtainio,

1/2 avokado,

1/2 citrinos sulčių,

adžikos,

balzaminio padažo.

Keptuvėje pradėkite kepti mėsą, prieš tai ją šiek tiek pabarstę druska. Kol ji čirška, nuplaukite ir nusausinkite salotas, suplėšykite lapais. 

Pusę avokado susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad jis netamsėtų. Plonomis riekelėmis supjaustykite prinokusį persimoną. Kai mėsa iškepus, galima ruošti patiekalą.

Į lėkštę dėkite salotų lapą, porą šaukštų avokadų tyrės ir šiek tiek adžikos. Ant viršaus dėkite iškepusį mėsos slėgtainį ir vėl avokadų tyrės, keletą persimono riekelių. Visa tai uždenkite salotų lapais.  

Jeigu sulaukėte svečių – perpjaukitė mėsainį į keturias dalis ir sutvirtinkite pagaliukais. 

Viską šiek tiek pašlakstykite balzaminiu padažu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.