Fotomenininkas išdavė jaunatviškos išvaizdos paslaptį: genai čia niekuo dėti

Lrytas.tv laidos „Virtuvės revizija“ vedėjai, apsilankę fotomenininko Mariaus Jovaišos namuose, nustebo sužinoję jo amžių – vilnietis, galintis pasigirti trisdešimtmečio išvaizda, skaičiuoja keturiasdešimt penktuosius metus.

 M.Jovaiša tikina, kad jaunatvirška išvaizda – ne genų, o sveikos mitybos ir sporto nuopelnas.<br> D.Umbraso nuotr.
 M.Jovaiša tikina, kad jaunatvirška išvaizda – ne genų, o sveikos mitybos ir sporto nuopelnas.<br> D.Umbraso nuotr.
 M,Jovaiša ir vaikus pratina prie sveikos mitybos.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 M,Jovaiša ir vaikus pratina prie sveikos mitybos.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Treneris P.Ratkevičius M.Jovaišos šaldytuve neužtiko nė vieno nesveiko produkto.<br> Laidos stop kadras.
 Treneris P.Ratkevičius M.Jovaišos šaldytuve neužtiko nė vieno nesveiko produkto.<br> Laidos stop kadras.
 Treneris P.Ratkevičius M.Jovaišos šaldytuve neužtiko nė vieno nesveiko produkto.<br> Laidos stop kadras.
 Treneris P.Ratkevičius M.Jovaišos šaldytuve neužtiko nė vieno nesveiko produkto.<br> Laidos stop kadras.
 Vegetariškas troškinys.<br> Laidos stop kadras.
 Vegetariškas troškinys.<br> Laidos stop kadras.
 Vegetariškas troškinys.<br> Laidos stop kadras.
 Vegetariškas troškinys.<br> Laidos stop kadras.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 17, 2018, 6:08 AM

Už jaunatvišką išvaizdą Marius dėkoja ne puikiems genams, bet sveikai mitybai ir sportui.

„Visas kūnas susideda iš to, ką į jį dedi. Jau daug metų tiek aš, tiek mano žmona stengiamės labai gerai pagalvoti prieš kažką dėdami į burną. 

Pagrindinis mūsų mitybos principas – stengiamės valgyti kiek galima mažiau perdirbtą ir kuo šviežesnį maistą. Todėl valgome labai daug daržovių, žalumynų, retkarčiais – mėsą ir žuvį, labai mėgstame riešutus, grybus, uogas, vaisius“, – atviravo M.Jovaiša.

Laidos vedėjas ir sporto treneris Paulius Ratkevičius, fotomeninko šaldytuve neužtikęs nė vieno netikusio produkto, juokavo, kad pats blogiausias dalykas jame – šviežios datulės, nors iš tiesų jos yra labai sveikas produktas. 

Neseniai atnaujintą „Neregėta Lietuva“ albumą išleidęs Marius atskleidė savo valgymo įpročius: „Valgau tris kartus per dieną, ir valgau tiek, kad neapsunkčiau, po to galėčiau judėti, sportuoti, nereikėtų eiti pagulėti ir pailsėti.“

Virtuvės šefas Arnas Noreika iš Pauliaus surinktų sveikų produktų Mariui pasiūlė pagaminti vegetarišką troškinį, turintį rytietiškų motyvų.  

Vegetariškas troškinys

Reikės:

1 baklažano,

1/4 nedidelio šviežio kopūsto,

0,5 kg Briuselio kopūstų,

1/2 poro,

2 morkų,

nedidelio gabaliuko imbiero šaknies,

200 gr šviežių špinatų,

0,5 l trintų natūralių konservuotų pomidorų,

350 g konservuotų avinžirnių,

200 ml kokosų pieno,

druskos,

pipirų.

Kaip gaminti

Pirmiausia paruoškite daržoves – nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Įkaitinkite puodą su šlakeliu vandens ir į jį sudėkite pjaustytus abiejų rūšių kopūstus ir morkas. Šiek tiek patroškinkite, berkite baklažaną ir papriką, viską pagardinkite druska, pipirais ir smulkintu imbieru. 

Kai daržovės suminkštės, dėkite paskutinius ingredientus: konservuotus pomidorus ir nusunktus avinžirnius, pilkite kokosų pieną. Kai viskas sušils, prieš pat patiekiant sudėkite šviežius špinatus. Palaikykite juos 1 minutę uždengtame puode. 

Patiekdami papuoškite žalumynais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.