14 produktų, kurie padės greičiau atgauti plokščią pilvuką

Bandote atsikratyti ant pilvuko karančio įkyraus riebalų sluoksnio? Tada į savo mitybos racioną įtraukite daugiau produktų, kurie sumažins pilvo pūtimą, pagerins medžiagų apykaitą ir suteiks organizmui daugiau maistingųjų medžiagų, tirpinančių kilogramus.

Mityba atlieka svarbų vaidmenį, tačiau nepamirškite gerti daug vandens, valgyti šviežius produktus, sveikuosius riebalus ir dažniau pasportuoti.<br> 123rf nuotr.
Mityba atlieka svarbų vaidmenį, tačiau nepamirškite gerti daug vandens, valgyti šviežius produktus, sveikuosius riebalus ir dažniau pasportuoti.<br> 123rf nuotr.
 Bananai padeda išvengti vandens kaupimosi, reguliuojant natrio kiekį organizme. Todėl sumažėja pilvo pūtimo rizika.<br> 123rf nuotr.
 Bananai padeda išvengti vandens kaupimosi, reguliuojant natrio kiekį organizme. Todėl sumažėja pilvo pūtimo rizika.<br> 123rf nuotr.
 Papajos.<br> 123rf nuotr.
 Papajos.<br> 123rf nuotr.
 Imbieras.<br> 123rf nuotr.
 Imbieras.<br> 123rf nuotr.
 Aitriosios paprikos.<br> 123rf nuotr.
 Aitriosios paprikos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 12, 2019, 8:15 AM, atnaujinta Mar 12, 2019, 8:16 AM

Mityba atlieka svarbų vaidmenį, tačiau nepamirškite gerti daug vandens, valgyti šviežius produktus, sveikuosius riebalus ir dažniau pasportuoti.

1. Agurkai

Agurkai gali sumažinti pilvo pūtimą, mat juose yra daug vandens (net 96 proc.) ir kvercetino, kuris mažina patinimą. Ši universali traški daržovė tinka tiek salotoms, tiek valgyti vienus, todėl vertėtų dažniau papildyti agurkais savo racioną.

2. Lęšiai

Anot mitybos specialistų, lęšiai kartu su kitais ankštiniais, kaip antai avinžirniai, baltosios pupelės ir žirniai, turi daug baltymų ir ląstelienos, medžiagų, skatinančių sotumo jausmą. Tai taip pat yra puikus geležies šaltinis. Tyrimai įrodė, kad trūkstant šio mineralo sulėtėja medžiagų apykaita.

3. Bananai

Šiuose vaisiuose apstu kalio bei atsparaus krakmolo, sveiko angliavandenio, kurį organizmas lėtai virškina, todėl ilgesnį laiką jausitės sotūs. Be to, atsparus krakmolas skatina kepenis greičiau deginti riebalus, todėl pagerėja medžiagų apykaita.

„Bananai padeda išvengti vandens kaupimosi reguliuojant natrio kiekį organizme. Todėl sumažėja pilvo pūtimo rizika“, – sakė mitybos specialistė Keri Gans.

4. Pankoliai

„Ilgus dešimtmečius pankoliai buvo naudojami virškinimui gerinti, virškinimo trakte kilusiems spazmams malšinti ir pilvo pūtimui mažinti“, – pabrėžė mitybos specialistė Stephanie Middleberg.

5. Papajos

Mitybos specialistų teigimu, yra daugybė priežasčių, kodėl derėtų labiau pamilti šį egzotišką vaisių, kuris praturtintas vitaminais A, C, E ir folio rūgštimi. Papajose yra fermento, žinomo kaip papainas, kuris padeda suvirškinti sunkiau virškinamus maisto produktus ir taip apsaugo organizmą nuo uždegimo ir pilvo pūtimo.

6. Visadalių grūdų produktai

Angliavandeniai nėra jūsų priešas, nebent sergate tam tikromis ligomis, pavyzdžiui, celiakija arba netoleruojate glitimo. Iš tiesų visdalių grūdų produktuose esantys angliavandeniai padeda išlikti liekniems. Šiuose produktuose yra daug ląstelienos, padedančios virškinti ir sočiau jaustis pavalgius. Vieno tyrimo metu buvo nustatyta, kad moterys, kurios reguliariai valgė tokius produktus, patyrė 49 proc. mažesnę riziką priaugti svorio.

„Sveiki grūdai padeda reguliuoti cukraus ir insulino kiekį kraujyje, palyginti su perdirbtais ir išvalytais grūdų produktais. Todėl rekomenduoju dieną pradėti šiais grūdais, užkandžiauti paprastais spragėsiais, o baltuosius ryžius pakeisti rudaisiais“, – patarė mitybos specialistė Cynthia Sass.

7. Aitriosios paprikos

Aštrus maistas greitina medžiagų apykaitą ir padeda laikytis sveikos mitybos principų. Anot 2011 m. atlikto tyrimo rezultatų, aitriosiose paprikose esantis kapsaicinas padeda išvengti svorio augimo, nes jis sumažina potraukį riebiam, sūriam ir saldžiam maistui.

8. Smidrai

Smidruose apstu antioksidantų ir jie gali veikti net kaip afrodiziakas. Šis sveikas maisto produktas turi taip pat daug tirpių ir netirpių skaidulų, kurias organizmas lėtai virškina, todėl ilgesnį laiką jaučiatės sotūs. Be to, teigiama, kad smidrai palengvina vandens ir atliekų pašalinimą iš organizmo, todėl sumažėja pilvo pūtimas. Ir dar viena svarbi savybė – jie aprūpina žarnyną gerosiomis bakterijomis.

9. Jogurtas

Jogurte gausu probiotikų, kurie palaiko pusiausvyrą žarnyno mikrofloroje ir apsaugo nuo pilvo pūtimo. Viename vidutinio dydžio jogurto indelyje yra net 17 g baltymų, todėl suvalgę jogurto taip pat ilgesnį laiką jausitės sotus.

10. Imbieras

Tikriausiai jau žinote, kad imbieras daro stebuklus ir nuramina sudirgusį skrandį. Be to, ši šaknis padeda apsaugoti nuo svorio augimo ir pilvo pūtimo. Imbieras taip pat padeda ilgiau išlikti sotiems ir palaikyti normalų kūno svorį.

11. Pipirmėčių ir ramunėlių arbata

Jaučiatės per daug prisivalgę po vakarienės? Pasidarykite pipirmėčių arba ramunėlių arbatos. Jos atpalaiduoja virškinimo trakto raumenis, palengvina virškinimą bei mažina pilvo pūtimą, todėl pilvas atrodo plokštesnis.

12. Avokadai

Dėkite avokadą ant duonos, į makaronus, pudingą ar kur tik norite, organizmas jums už tai padėkos. Šis supervaisius turi 2 g ląstelienos ir 4 g širdžiai naudingų mononesočiųjų riebalų, padedančių atsikratyti nenorimų kilogramų. Mokslininkai ištyrė ir atrado, kad asmenys, reguliariai valgantys avokadus, galėjo džiaugtis mažesnėmis liemens apimtimis.

13. Juodasis šokoladas

Mitybos specialistė pabrėžė, kad juodasis šokoladas, turintis daugiau kaip 65 proc. kakavos, yra labai naudingas sveikatai. Juose taip pat yra mononesočiųjų riebalų rūgščių, greitinančių medžiagų apykaitą. Svarbiausia jį valgyti su saiku, vienam kartui pakanka degtukų dėžutės dydžio gabalėlio.

14. Migdolai

Norėdami užkandžiauti be kaltės jausmo, rekomenduojama per dieną suvalgyti saują migdolų. Juose irgi yra mononesočiųjų riebalų rūgščių, padedančių deginti riebalus ir kovoti su alkiu.

Parengta pagal „Health“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?