Pasaulinės jogurtų tendencijos – jau Lietuvoje

Šios vasaros naujiena – įvairaus skonio ekologiškas geriamasis jogurtas „Pasaka“. Jis skirtas žmonėms, kurie stebi pasaulines tendencijas – atsigerti renkasi ne bet kokius, bet sveikatai palankius produktus.

Pieno mėgėjai yra įpratę prie produktų su įvairiomis uogomis.<br> 123rf nuotr.
Pieno mėgėjai yra įpratę prie produktų su įvairiomis uogomis.<br> 123rf nuotr.
 Šios vasaros naujiena – įvairaus skonio ekologiškas geriamasis jogurtas „Pasaka“.
 Šios vasaros naujiena – įvairaus skonio ekologiškas geriamasis jogurtas „Pasaka“.
Daugiau nuotraukų (2)

Audronė Urvelytė

Jun 3, 2019, 8:42 AM

Atsižvelgdama į besikeičiančius vartotojų įpročius pieno perdirbimo įmonė „Pieno žvaigždės“ šiam vasaros sezonui paruošė ypatingą naujieną – geriamąjį jogurtą „Pasaka“.

Tai produktas, kuriame nėra laktozės – vadinamojo pieno cukraus. Jis yra ekologiškas, be to, papildytas imunitetą stiprinančiomis bifido bakterijomis.

Parduotuvių lentynose jau rikiuojamas penkių rūšių geriamasis jogurtas „Pasaka“ : su kava, citrusiniais vaisiais, avietėmis, braškėmis, mangais ir pasifloromis.

Pieno mėgėjai yra įpratę prie produktų su įvairiomis uogomis, o štai kava, kaip ir citrusiniai vaisiai, yra netikėta naujiena.

Išskirtinė sudėtis. Dietologai paprastai žmonėms pataria, kad jie atidžiai skaitytų, kas parašyta maisto produktų etiketėse, – reikia atkreipti dėmesį, kiek juose yra baltymų, riebalų, angliavandenių, ar sudėtyje yra bifido bakterijų, kurias žmonės paprastai vadina gerosiomis žarnyno bakterijomis.

Geriamojo jogurto „Pasaka“ sudėtis yra išskirtinė – tokios geros sudėties jogurto pieno produktų lentynose Lietuvoje dar nėra buvę.

Viena, jame nėra nei želatinos, nei krakmolo. Antra, kiekvienos rūšies jogurto „Pasaka“ skonis yra išskirtinis, bet juose nėra dirbtinių saldiklių.

Pasak bendrovės „Pieno žvaigždės“ filialo „Kauno pienas“ vyriausiosios technologės Editos Stasytienės, saldiklių apskritai patariama vengti, nes jų poveikis organizmui nėra galutinai ištirtas.

Be to, gamintojai atsižvelgia ir į mitybos specialistų rekomendacijas. Svarbi tendencija, kurios laikytis rekomenduoja Pasaulio sveikatos organizacija, – cukraus kiekio mažinimas visuose maisto produktuose.

„Pagal vaikų mitybos rekomendacijas cukraus kiekis 100 g jogurto neturi būti didesnis negu 9 gramai. Mūsų jogurtas „Pasaka“ skirtas įvairaus amžiaus žmonėms, todėl jame cukraus kiekis yra maždaug toks pat, koks rekomenduojamas vaikams“, – paaiškino E.Stasytienė.

Bakterijų nauda. Dietologai dažnai primena: jei organizmui trūksta gerųjų bakterijų, didėja alergijos rizika. Be to, šios bakterijos turi teigiamą poveikį kūno svoriui.

„Yra daugybė priežasčių, sutrikdančių virškinimą. Tai ir ligos, ir netinkamas maistas, ir įtampa. Tačiau didžiausią neigiamą poveikį gerosioms bakterijoms padaro antibiotikai – naikindami ligų sukėlėjus jie sunaikina ir šią mikroflorą. Kadangi jogurto „Pasaka“ sudėtyje yra bifido bakterijų, jos padeda atkurti gerąją mikroflorą žarnyne. Be to, kiekvieno žmogaus organizme natūraliai yra pieno rūgšties bakterijų, jogurtą jis atpažįsta kaip savą – lengvai suvirškina“, – paaiškino E.Stasytienė.

Tinka netoleruojantiems laktozės. Dar viena svarbi geriamojo jogurto „Pasaka“ savybė – jis yra be laktozės.

„Mes jau pradžiuginome vartotojus, negalinčius valgyti pieno produktų. Įmonė įsigijo naują įrangą, kuri gamybos metu padeda suskaldyti laktozę, ir jos nebelieka produktuose. „Pasaka“ jogurtas papildė produktų be laktozės seriją, taigi juo gali mėgautis visi – ir vaikai, ir vyresnio amžiaus žmonės“, – sakė E.Stasytienė.

Laktozė yra vadinamasis pieno cukrus, kurį suskaidyti gali ne kiekvieno žmogaus organizmas. Jei trūksta tam tikro laktazės fermento, pavalgęs net ir raugintų pieno produktų žmogus pasijunta prastai.

Ir Lietuvos, ir pasaulio tendencijos liudija, kad tokių žmonių nuolat daugėja.

Dar viena jogurto „Pasaka“ išskirtinė savybė – jis yra ekologiškas. Apie tai vartotojus informuoja ir „Bios“ ženklas ant jo pakuotės.

O tai reiškia, kad visos jam gaminti reikalingos žaliavos – pienas, vaisiai, uogos, kava – yra ekologiškos. Gamyba taip pat atitinka specialius reikalavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.