Prieš pusryčius nepamirškite padaryti vieno dalyko – štai kodėl

Kiekvieno mūsų ryto rutina yra kitokia. Vieni mėgsta atsibusti dar neišaušus ir neskubėdami apgalvoti būtinų darbų sąrašą. Kiti mėgsta miegoti iki pat paskutinės minutės, o po to pašokus iš lovos paskubomis išsivirti kavos, įsimesti ką nors į skrandį ir dumti tiesiai darban.  

 Kaip pusryčiaujate jūs?<br> 123rf nuotr.
 Kaip pusryčiaujate jūs?<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2019, 6:24 AM

Nesvarbu, koks yra jūsų rytas – jei jūs alkanas, turėtumėte valgyti pusryčius. 

Tačiau prieš pusryčius turėtumėte skirti pirmenybę vienam dalykui: tai geriamasis vanduo.

„Miegodami netenkate skysčių. Todėl ryte naudinga išgerti vieną ar dvi stiklines vandens“, – portalui „The Daily Meal“ paaiškino amerikietė dietologė Suzanne Fisher.  

Pasak jos, skysčių trūkumas organizme be daugybės kitų neigiamų veiksnių gali sutrikdyti virškinamojo trakto veiklą. Skysčiai turi tiesioginės įtakos žarnyno ir skrandžio veiklai: jie reikalingi, kad organizmas galėtų tinkamai virškinti.

„Tinkamas vandens kiekis yra būtinas žarnyno veiklai. Iš esmės vanduo yra tai, kas padeda maistui slinkti virškinamuoju traktu.

Jeigu prieš pusryčius ar pusryčių metu išgersite vandens, organizmui bus daug lengviau susidoroti su maistu. Žarnynas jums už tai padėkos“, – pabrėžė S.Fisher. 

Pasak jos, vanduo turi ir kitų privalumų – jis suteikia sotumo, pilnumo jausmą.

„Studijos rodo, kad išgėrus vandens prieš valgį galima sumažinti suvalgomo maisto kiekį. O po alkio jausmu neretai iš tiesų slepiasi troškulys“, – priminė dietologė.

Tad prieš sėsdami pusryčiauti įsipilkite stiklinę vandens. Valgymas, kai organizmas kenčia nuo dehidratacijos gali būti viena didžiausių pusryčių klaidų.
  
Parengta pagal „The Daily Meal“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.