Specialistas patarė, ką valgyti pusryčiams, kad būtumėte darbingi ir geros nuotaikos

Kiekviena mūsų diena prasideda pusryčiais. „Sakoma: kaip pasitiksi rytą, tokia bus diena. Tam pritariu ir aš. Nes mityba lemia 70-80 procentų dienos aktyvumo bei energijos“, – sako vilnietis mitybos specialistas Natas Akmanavičius. 

N.Akmanavičiaus teigimu, pusryčiams idealu valgyti patiekalus iš kiaušinių arba košę.<br>Asmeninio albumo ir 123rf nuotr.
N.Akmanavičiaus teigimu, pusryčiams idealu valgyti patiekalus iš kiaušinių arba košę.<br>Asmeninio albumo ir 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2019, 6:16 AM

Jo teigimu, rytas yra svarbiausias  dienos etapas – tuomet organizmas gali pasisavinti visas reikiamas medžiagas, vitaminus bei mineralus, kad dieną būtume aktyvūs.

Pusryčiai reikalingi ne tik dėl to, kad jaustumėtės sotūs, būtumėte geros nuotaikos, puikios savijautos, bet ir dėl fizinės sveikatos būklės. Pusryčiaujantys žmonės turi  daugiau jėgų protinei bei fizinei veiklai, ne taip išalksta iki pietų, jaučiasi  aktyvesni ir energingesni“, – patikino N.Akmanavičius.

Jis pastebėjo, kad daugybė žmonių per skubėjimą ir laiko stoką atsisako pusryčių, ir daro labai didelę klaidą. Pusryčiai turi daug įtakos žmogaus sveikatai bei savijautai. Yra žinoma, kad nevalgantys pusryčių suaugę žmonės patiria didesnę širdies ligų, hipertenzijos ar insulto riziką.

Pusryčiauti rekomenduojama per porą valandų po to, kai atsikėlėte. 

Didelis privalumas, jei galite pusryčiauti kasdien tomis pat valandomis – tai padeda išlaikyti stabilų mitybos režimą, kuris svarbus ne tik gerai savijautai, bet ir kūno masės kontrolei.

Taip pat vertėtų nevengti skysčių, mat jie skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą. 

Labai gerai, jeigu didžiąją pusryčių dalį sudaro angliavandeniai: košės, sumuštiniai, dribsniai. Ryte valgomi angliavandeniai užtikrina geresnę dėmesio koncentraciją ir pakilesnę nuotaiką dieną. Kiaušiniai taip pat labai naudingi, nesvarbu, kaip paruošti. 

„Labai svarbu per pusryčius nepulti valgyti saldumynų – nors jie suteiks daug energijos,  nauda bus labai trumpalaikė: neilgai trukus pajusite alkį, vėl norėsite valgyti, o jausdami alkį žmonės dažnai puola užkandžiauti gardumynais, kurie nėra tokie maistingi bei naudingi. Užkandžiams geriau rinktis saujelę riešutų, daržoves arba vaisius“, – patarė mitybos specialistas N.Akmanavičius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.