Penki rytiniai įpročiai padės greičiau atgauti plokščią pilvuką

Kai žmonės nori atsikratyti kelių ar keliolikos kilogramų, dažnai suabejoja dėl vakarienės: vieni jos iš viso atsisako, kiti renkasi tam tikrus produktus, kurie neaugina svorio. 

Vanduo visada yra geriausias pasirinkimas lieknėjant, o ypač – šaltas vanduo, padedantis paskatinti medžiagų apykaitą.<br> 123rf nuotr.
Vanduo visada yra geriausias pasirinkimas lieknėjant, o ypač – šaltas vanduo, padedantis paskatinti medžiagų apykaitą.<br> 123rf nuotr.
 Pusryčių lėkštėje būtinai turi būti ir skaidulų.<br> 123rf nuotr.
 Pusryčių lėkštėje būtinai turi būti ir skaidulų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 17, 2019, 7:20 AM, atnaujinta Nov 5, 2019, 11:16 AM

Ne mažiau dėmesio reikėtų skirti pusryčiams ir tam, kas pirmiausia patenka į jūsų skrandį. Nuo to priklausys ne tik energijos kiekis, bet ir jūsų kūno linijos. 

Tad kaip reikėtų pradėti dieną, jeigu norite sulieknėti? 

Sidnėjuje dirbanti dietologė Susie Burrell išskyrė penkis rytinius įpročius, kuriuos įtraukę į kasdienybę jau po poros mėnesių galėsite džiaugtis numetę keletą kilogramų. Juos išvardijo „Daily Mail Australia“.

1. Pirmiausia išgerkite vandens

Pirmasis žingsnis, kurį turėtumėte atlikti atsikėlę, – išgerti vandens. 

„Kiekvieną dieną pradėkite išgerdami 300–500 ml vandens. Tai vienas paprasčiausių dienos ritualų, kuris ne tik skysčiais aprūpins per naktį dehidratavusį organizmą, bet ir pažadins  virškinimo sistemą“, – savo tinklaraštyje rašo Susie.

Jos teigimu, vanduo visada yra geriausias pasirinkimas lieknėjant, o ypač – šaltas vanduo,  padedantis paskatinti medžiagų apykaitą.

Nebloga alternatyva – ir žolelių arba žalioji arbata. Pastaroji dar aprūpins organizmą antioksidantais, o taip pat veiks tonizuojančiai.

2. Valgykite baltyminius pusryčius

Sumuštinis, skrebutis, košė – kad ir ką valgytumėte pusryčiams, pasistenkite, kad su pusryčiais gautumėte ir baltymų. Ilgainiui tai padės numesti svorio. 

„Su pusryčiais reikėtų gauti apie 20 g aukštos kokybės baltymų, tad valgykite, pavyzdžiui, kiaušinius, graikinį jogurtą, gerkite baltyminius kokteilius“, – patarė Susie.

Baltymai ne tik padės reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje, bet ir padės ilgiau užtikrinti sotumo jausmą.

3. Nepamirškite skaidulų  

Skaidulos – būtina mitybos dalis, ypač siekiant sulieknėti. „Virškinimo sistema bus daug laimingesnė, jei į mitybą įtrauksite produktus, kuriuose yra daug skaidulų“, – priminė dietologė.

Pasak jos, į pusryčių lėkštę reikėtų įtraukti daržovių, vaisių, valgyti visagrūdės duonos, įvairių sėklų, avižinių dribsnių. 

Per dieną rekomenduojama gauti apie 30 g skaidulų. 

4. Ir kaip be kofeino!? 

Be kavos daugelis nepradedame dienos. Puodelis kavos ne tik pažadina rytais, bet ir paskatina medžiagų apykaitą.

„Įrodyta, kad kofeinas, kaip stimuliatorius, padidina riebalų metabolizmą, nors ir santykinai nedideliais kiekiais“, – sakė dietologė.

Ji pataria rytais gerti stiprią juodą kavą, o pieniškas ir saldintas verčiau pamiršti. 

5. Sumažinkite cukraus vartojimą

Galiausiai – neįmanoma atgauti puikių formų griežtai neribojant cukraus - ir, pasak Susie, tai yra svarbiausias dalykas ryte.

„Kuo daugiau saldaus maisto suvartosime, ypač pradedant dieną, tuo labiau tokio maisto norėsis vėliau. Tad dieną pradėti saldžiomis bandelėmis ir saldžia pieniška kava – ne tik maisto švaistymas, bet ir kenkimas sau“, – tikino dietologė.

Tad norėdami sulaukti rezultatų iš pusryčių valgiaraščio išbraukite bet kokius perdirbtus daug angliavandenių ir cukraus turinčius produktus, saldžius jogurtus ar bandeles. 

„Kuo mažiau perdirbtų angliavandenių ir saldaus maisto suvartosime rytais, tuo mityba bus palankesnė kūnui ir svorio kontrolei“, – pabrėžė S.Burrell.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.