Salotų receptas ir 6 taisyklės, padėjusios L. Gurčenko iki senatvės išsaugoti liauną liemenį

Legendinė rusų aktorė Liumila Gurčenko (1935-2011 m.) garsėjo ne tik gerais aktoriniais gebėjimais, bet ir vapsvos liemeniu.

Legendinė rusų aktorė L.Gurčenko itin mėgo morkų salotas, o štai alkoholio iš viso negėrė.<br>123rf ir „Scanpix“ nuotr.
Legendinė rusų aktorė L.Gurčenko itin mėgo morkų salotas, o štai alkoholio iš viso negėrė.<br>123rf ir „Scanpix“ nuotr.
 Morkų salotos.<br>123rf nuotr.
 Morkų salotos.<br>123rf nuotr.
Pagal L.Gurčenko, būtina atsisakyti bet kokių alkoholinių gėrimų.<br>123rf nuotr.
Pagal L.Gurčenko, būtina atsisakyti bet kokių alkoholinių gėrimų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 1, 2020, 11:44 AM

Visą gyvenimą aktorė buvo stulbinančios figūros. Net ir oficialioje L.Gurčenko 75-mečio šventėje jaunos merginos bandė išpešti jos lieknumo paslaptis.

Portalas persona.rin.ru rašo, kad 173 cm ūgio L.Gurčenko krūtinės apimtis buvo 88 cm, liemens – 56, klubų – 96. Visą gyvenimą jos svoris nekito – moteris svėrė 58 kg.

Pasirodo, legendinė aktorė griežtai laikėsi tam tikrų mitybos taisyklių, kurios ir padėjo jai iki pat senatvės išsaugoti liauną liemenį ir gyvybingumą.

6 pagrindiniai Liudmilos Gurčenko mitybos principai

1. Produktų derinimas. Kiekvieno valgymo metu reikia parinkti tokius patiekalus, kad produktai derėtų ir būtų lengvai pasisavinami, o kūnas gautų kuo daugiau vitaminų ir mineralų.

2. Tinkamas mitybos režimas. Valgyti reikia 5 kartus per dieną mažomis porcijomis ir griežtai nustatytu laiku, kad nebūtų perkrautas skrandis.

3. Jokių kenksmingų produktų. Negalima valgyti baltojo cukraus, kaloringų padažų (daugiausia pagamintų iš majonezo ir grietinės), aštrių prieskonių, riboti gyvūninių riebalų ir druskos kiekį.

4. Skanūs patiekalai. Reikia valgyti įvairiai ir valgyti tai, kas patinka, – žinoma, su saiku. Priešingu atveju nuotaika bus bloga, o apie energiją galite tik pasvajoti.

5. Tinkamas gaminimas. Galima valgyti šviežius, garuose ar vandenyje ruošus patiekalus, o kepto maisto rekomenduojama atsisakyti.

6. Jokio alkoholio. Būtina atsisakyti bet kokių alkoholinių gėrimų. Nėra jokių išimčių!

Meniu: nuo pusryčių iki vakarienės

Pusryčiams L.Gurčenko rinkdavosi vieną iš šių patiekalų: omletą iš 2 kiaušinių, avižinę košę, virtą 1,5 proc. riebumo piene, vaisių salotas, 200 g neriebios varškės su uogiene. Gėrimus aktorė gerdavo tik be cukraus.

Priešpiečiams suvalgydavo saujelę riešutų arba džiovintų vaisių, natūralaus jogurto arba vieną šviežią vaisių.

Aktorės pietūs būdavo tokie: paukštienos sultinyje virta daržovių sriuba, 100 g virtos paukštienos ar žuvies su 100 g bulvių, makaronų ar košės ir 200 g šviežių salotų, pavyzdžiui, morkų.

Pavakariams – neriebus jogurtas ir 3 gabalėliai šokolado, vaisius arba 100 g šviežių daržovių su 30 g sūrio.

Vakarienei – 200 g garuose ruoštų, keptų ar virtų daržovių ir stiklinė neriebaus kefyro.

Vienas mėgstamiausių aktorės patiekalų buvo paprastos, bet vitaminų kupinos morkų salotos. Jų receptu pasidalino su L.Gurčenko 18 metų gyvenęs Sergejus Seninas.

Pasigaminkite ir jūs – ne tik gardu, bet ir naudinga.

Morkų salotos

Reikės:

• šviežios morkos;

• obuolio;

• graikinių riešutų;

• razinų;

• jogurto.

Morką ir obuolį sutarkuokite, riešutus susmulkinkite ir viską sumaišykite su jogurtu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.