Sveikuolė K. Vaištarienė žinojo, kokia mityba atitolina ligas ir padeda numesti svorio

Lietuvos sveikuolių sąjunga tęsia a. a. chemijos moklsų daktarės, ilgametės Vegetarų draugijos pirmininkės Ksaveros Vaištarienės pradėtus darbus. Grikių iššūkis, į grupę „30 dienų iššūkis“ feisbuke per keletą metų subūręs beveik 17 tūkstančių žmonių, skelbiamas ir šiemet. 

 Grikių iššūkio iniciatorė K.Vaištarienė.<br>123rf ir Gintarės Vydmantaitės nuotr.
 Grikių iššūkio iniciatorė K.Vaištarienė.<br>123rf ir Gintarės Vydmantaitės nuotr.
 Grikių iššūkio iniciatorė K.Vaištarienė.<br> Nuotr. iš sveikuoliai.lt.
 Grikių iššūkio iniciatorė K.Vaištarienė.<br> Nuotr. iš sveikuoliai.lt.
 S.Kriaučiūnienė su K.Vaištariene.<br> Nuotr. iš sveikuoliai.lt.
 S.Kriaučiūnienė su K.Vaištariene.<br> Nuotr. iš sveikuoliai.lt.
 Grikių iššūkio tikslas – ne tik geresnė savijauta, bet ir numesti kilogramai.<br> Nuotr. iš sveikuoliai.lt.
 Grikių iššūkio tikslas – ne tik geresnė savijauta, bet ir numesti kilogramai.<br> Nuotr. iš sveikuoliai.lt.
 Grikių iššūkio iniciatorė K.Vaištarienė.<br> Nuotr. iš sveikuoliai.lt.
 Grikių iššūkio iniciatorė K.Vaištarienė.<br> Nuotr. iš sveikuoliai.lt.
Daugiau nuotraukų (5)

sveikuoliai.lt

May 11, 2020, 6:49 PM

Gegužės 11 d. vakare šioje grupėje bus paskelbtos grikių iššūkio taisyklės.

50-ies metų įveikusi nepagydomomis vadinamas ligas – Bechterevo ligą ir reumatoidinį artritą – Lietuvos sveikuolių sąjungos garbės narė K.Vaištarienė nesirgo ir nevartojo jokių vaistų iki mirties (88 m.).

Save laimingiausia moterimi Lietuvoje vadinusi ilgaamžė noriai dalijosi patirtimi, kaip atsikratyti tradicinei medicinai neįveikiamų ligų.

„Turime kuo daugiau kalbėti apie mitybos galią. Žmogus gali išgydyti save“, – visada kartojo K.Vaištarienė.

Lietuvos vegetarų motina tituluota moteris tvirtino, kad daugelį neva nepagydomų ligų galima įveikti pakeitus mitybą – atsisakius mėsos, pasninkaujant, laikantis grikių pasninko. Jos praktikoje daugybė atvejų, kai konsultuoti žmonės pasveiko, nors medikai juos jau buvo „nurašę“.

Grikių iššūkis – geriems darbams atminti

„Šis iššūkis yra skirtas K.Vaištarienei ir jos darbams atminti. Todėl kviečiame į jį jungtis ne tik naujokus, kurie norėtų pajusti, kaip palengvėja kūnas, krenta svoris, sugrįžta normalus kraujo spaudimas, dingsta aukštas cholesterolio lygis, refliuksas, traukiasi odos, sąnarių, virškinimo ir kitos sveikatos problemos.

Kviečiame iššūkyje dalyvauti ir tuos, kurie jau visa tai išbandė, žino, kaip tinkama mityba keičia gyvenimo kokybę, kiek energijos suteikia kasdienybėje.

Taip pat ir tuos, kuriems teko galimybė pažinti Ksaverą ir išbandyti jos siūlomus metodus. Tai lyg susitelkimas prisiminti šią iškilią moterį, dalintis jos žiniomis ir toliau“, – sako Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė  Sigita Kriaučiūnienė.

Iššūkio dalyviams bus pateikiamos grikių pasninko taisyklės, kurias rekomenduodavo K.Vaištarienė, bus skelbiami vaizdo įrašai su K.Vaištarienės atsakymais į dažniausius klausimus, kylančius grikių iššūkio metu, teikiamos Lietuvos sveikuolių sąjungos lektorių ir iššūkio inciatorių rekomendacijos. Taip pat iššūkio dalyviams bus surengti du nemokami internetiniai seminarai apie sveiką mitybą.

Grikių iššūkių dalyvių įspūdžiai

Liucija: „Grikiauti“ patiko labai. Pradžioje galvą skaudėjo kelias dienas, dar norėjosi saldumynų. Bet dabar dingo potraukis prie saldumynų. Puiku, nes anksčiau buvau priklausoma nuo jų. Mano svoris nuo 99,2 kg krito iki 93,6 kg. Tiesa, grikių dienomis turiu daug energijos, jaučiuosi lengva, dingo kojų ir klubo sąnarių skausmai, dingo spaudimas, kojų tinimas, nuo alkūnių dingo žvynelinė, praėjo skausmai dėl artrito. Veido oda gražėja ir panašiai. O svarbiausia – atsirado lengvumas ir daugiau energijos.“ 

Ingrida: „Nuostabu! Dėkoju, atsirado daug energijos, jaučiu kojų lengvumą. Pradėjau sverdama 62 kg, grikių iššūkiui pasibaigus – 56 kg. Viską dariau pagal nuorodas, lengva nebuvo, bet įveikiau. Prie senų įpročių neplanuoju grįžti, grikiai su daržovėmis liks 3 kartus per savaitę. Mėsos, žuvies poreikis sumažėjo. valgysiu daug žalumynų.“ 

Sondra: „Iššūkis įveiktas. Nusidėjau tik Joninių išvakarėse vakarėlyje pas kaimynę Janiną, bet... Minus 4,5 kg, pagerėjęs virškinimas, oda, sąnarių būklė, miegas, lengvumas kūne, sumažėjo menopauzės simptomai, dingo lėtinė sloga, akių ašarojimas. 

Dabar laukia naujas iššūkis – išlaikyti tai, ką gavau. Tikslas – vegetarinė mityba su daug žalių daržovių, vaisiai ir uogos vietoj saldumynų, judėjimas plius pozityvus mąstymas. Ačiū visiems, kurie palaikėte vieni kitus.“

Laimis: „Sąžiningai „grikiavau“ po 3 dienas per savaitę. Paskutines 8 dienas – kas antrą. 30 dienų be cukraus man, saldumynų mėgėjui, buvo didžiausias iššūkis. Viena diena galvos skausmo ir dingęs portaukis saldumynams. Supratau, jog galiu valdyti šį poreikį. Nebėra panikos, jog aš nevalgęs ir man silpna. Tai buvo įdomi kelionė savęs pažinimo link... Iš 81,8 kg liko 74,9. Ačiū, tai buvo įdomi patirtis!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.