M. Monroe pusryčių kokteilis ir kitų garsenybių mitybos įpročiai: kai kas tikrai nustebins

Įsisukę dietų karuselės įvairovėje tikrai galime paklysti. Garsiausios turbūt daugelio jau išbandytos. O ar kada pagalvojote, kokių mitybos įpročių laikosi žinomi žmonės? Jų yra įvairių ir net labai keistų.

M.Monroe pusryčiams įprastai plakdavo kokteilį iš dviejų žalių kiaušinių ir šilto pieno. O štai S.Jobsas negalėjo gyventi be morkų ir obuolių.<br> 123rf nuotr.
M.Monroe pusryčiams įprastai plakdavo kokteilį iš dviejų žalių kiaušinių ir šilto pieno. O štai S.Jobsas negalėjo gyventi be morkų ir obuolių.<br> 123rf nuotr.
S.Jobsas taip mėgo morkas ir obuolius, kad tam tikrais gyvenimo periodais šie produktai būdavo vieninteliai jo valgiaraštyje.<br> 123rf nuotr.
S.Jobsas taip mėgo morkas ir obuolius, kad tam tikrais gyvenimo periodais šie produktai būdavo vieninteliai jo valgiaraštyje.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Emilija Miliauskė, „Kuras kūnui“

Jul 18, 2020, 6:27 AM, atnaujinta Nov 11, 2020, 12:42 PM

Pasižvalgykime. 

1. Iki šiol grožio etalonu laikoma šviesios atminties Marilyn Monroe (1926-1962) pusryčiams įprastai plakdavo kokteilį iš dviejų žalių kiaušinių ir šilto pieno. Jos teigimu, tai buvo maistingiausi ir greitai paruošiami pusryčiai dirbančiai merginai.

Vakarienei Marilyn rinkdavosi kepsnį, ėrienos gabalėlius ar kepenėles, kurias kepdavo elektrinėje orkaitėje. Su mėsa visada valgydavo keturias ar penkias žalias morkas. Monroe teigimu, morkos jai niekada neatsibosdavo.

2. Steve'as Jobsas (1955-2011) – Amerikos verslo magnatas, išradėjas, vienas iš „Apple“ kompanijos įkūrėjų, laikėsi itin keistų mitybos įpročių. Jis taip mėgo morkas ir obuolius, kad tam tikrais gyvenimo periodais šie produktai būdavo vieninteliai jo valgiaraštyje. Tam jį pastūmėjo Frances Moore Lappé knyga „Diet for a Small Planet“. Ši knyga propagavo vegetarizmą, pasninkavimą.

Dar griežtesnei dietai įtakos turėjo Arnoldo Ehreto knyga „Mucusless Diet Healing System“. Ši knyga paskatino atsisakyti duonos, grūdų ir pieno produktų. Beje, įdomus sutapimas: knygos autorius A.Ehretas, kaip ir S.Jobsas, mirė sulaukęs 56-erių metų.

S.Jobsas taip pat kurį laiką maitinosi vien tik vaisiais. Jis visą gyvenimą palaikė vegetarizmo ir veganizmo idėjas. Valgė tik vaisius, riešutus, sėklas, daržoves.

Išradėjas mirė pralaimėjęs kovą su kasos vėžiu. 

3. Popkaralienė Madonna (g. 1958 m.), sulaukusi 61-erių, trykšta energija ir jaunatviškumu. Tam jai padeda griežta makrobiotinė dieta. Ši dieta iš valgiaraščio išbraukia kviečius, kiaušinius, mėsą ir pieno produktus.

Dietoje labai svarbūs rudieji ryžiai, grikiai, ankštiniai, daržovės, jūros dumbliai, fermentuoti sojų produktai, vaisiai, žuvis, riešutai ir sėklos. 

4. Legendinis kubizmo kūrėjas, vienas garsiausių XX a. menininkų, ispanų tapytojas Pablo Picasso (1881-1973), sulaukęs vyresnio amžiaus, maitinosi tik pienu, daržovėmis, ryžių pudingu ir vynuogėmis. 

5. Demi Moore (g. 1962 m.), amerikietė aktorė, prodiuserė ir režisierė, jaunatvišką figūrą saugo laikydamasi griežtos žaliavalgiškos dietos. Valgo tik augalinės kilmės produktus. Itin daug žalumynų, daržovių, vaisių ir šiek tiek sveikųjų riebalų (riešutų, sėklų, avokadų). Nors internete gausu pavojingai per lieknos aktorės nuotraukų, ji neatsisako šio mitybos būdo.

6. Angelina Jolie (g. 1975) - aktorė, humanitarė. Itin liaunos kūno linijos – 600 kalorijų dietos pasekmė. Dietoje gausu baltymų: liesų kepsnių, baltymų kokteilių. Aktorė taip pat mėgsta bolivinių balandų, ispaninių šalavijų, burnočių sėklas ir grikius. Dieną pradeda suvalgydama šaukštą kokosų aliejaus ir saujelę grūdų. Nieko daugiau. 

Taigi, jeigu bandote atrasti gražios figūros ir geros savijautos receptą – esate ne vieni. 

Svarbiausia – klausyti savo organizmo ir dailios figūros siekiamybę suderinti su sveikata. Juk sveikata – brangiausias turtas. 

„Kuras kūnui“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.