Daug daugiau nei prieskonis: imbiero naudojimo būdai, kurių galbūt nežinojote

Imbiero šaknis – ne šiaip sau prieskonis, tai ir puikus pagalbininkas kovojant su ligomis ir jų simptomais. Ši galinga šaknis saugo skrandį, naudinga turint problemų su žarnynu, valant tiesiąją žarną.

 Tai stiprus antioksidantas, efektyvi antibakterinė ir antivirusinė priemonė.<br> 123rf nuotr.
 Tai stiprus antioksidantas, efektyvi antibakterinė ir antivirusinė priemonė.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2021, 6:13 AM

Imbieras palengvina pykinimą tiek chemoterapijos pacientams, tiek nėščiosioms, mažina kūdikių dieglius. Imbieras gali palengvinti viduravimą, taip pat gerina virškinimą, lengvina jūros ligos ir supimo pojūčius kelionėse.

Imbieras mažina spazmus ir traukulius, todėl tai puikus pasirinkimas gydant raumenų ir menstruacinius skausmus. Jis stimuliuoja kraujotaką.

Taip pat tai priešuždegiminė priemonė, žolininkai rekomenduoja imbiero šaknį palengvinti simptomus, susijusius su osteoartritu. Imbieras naudingas ir gydant opinio kolito simptomus. Šis augalas gali sumažinti cholesterolio lygį ir užkirsti kelią trombų susidarymui.

Tai stiprus antioksidantas, efektyvi antibakterinė ir antivirusinė priemonė: imbiero šaknis padeda kovoti su patogeniniais mikroorganizmais, tokiais kaip bakterijos, grybeliai ir virusai. Be to, šios savybės jį daro tinkamu gaminti košeles, tepamas ant žaizdų.

Vartojamas į vidų šis augalas padeda apsaugoti kepenis ir iš inkstų bei viso organizmo išvalyti toksinus. Jis tradiciškai vartojamas gydant peršalimo, gripo simptomus, galvos ir kitus skausmus.

Nekeista, kad šį augalą galima nuo senų laikų rasti tonizuojančiuose ir valančiuose mišiniuose. Jo galima įsidėti į arbatą vos pajutus užgultą nosį ir, žinoma, mėgautis skoniu, kurio jis suteikia karštiems patiekalams ir kepiniams.

Valanti arbata

1 valgomasis šaukštas smulkinto imbiero

1 valgomasis šaukštas šviežio smulkinto česnako

1 arbatinis šaukštelis obuolių acto

Pagal skonį medaus

Viską dėkite į puodelį ir užpilkite 200 ml verdančio vandens. Palikite uždengtą 10 minučių. Tada nukoškite ir mėgaukitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.