Vynuogės sureguliuoja virškinimą, išvalo iš organizmo toksinus, saugo nuo skysčių kaupimosi, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir tikimybę susirgti vėžiu, suteikia energijos ir stimuliuoja nervų sistemą. Taip teigia italų mokslininkai.
Jie siūlo vynuoges valgyti vaikams, aktyviai sportuojantiems asmenims, maitinančioms moterims, vyresnio amžiaus žmonėms ir net kamuojamiems depresijos.
Šiose uogose yra daug kalio, kalcio, geležies, magnio, mineralinių druskų, vitaminų, ypač A, C ir B grupės. Todėl kasdien valgomos vynuogės suteikia skaistumo odai ir žvilgesio plaukams.
Tačiau daug vynuogių nepatartina valgyti sergantiems diabetu ir kamuojamiems aukšto kraujospūdžio.
Nuo pirmadienio iki penktadienio
Pusryčiams: 150 g vynuogių.
Užkandžiui: stiklinė vynuogių sulčių.
Pietums: 150 g vynuogių, pietų patiekalas, kurį kasdien išsirinksite iš žemiau pateikto sąrašo, šviežių daržovių ir daigų salotos, negazuotas mineralinis vanduo.
Užkandžiui: stiklinė vynuogių sulčių.
Vakarienei: 150 g vynuogių, vakarienės patiekalas, kurį taip pat išsirinksite kasdien vis kitą iš žemiau pateikto sąrašo, virtos daržovės, negazuotas mineralinis vanduo.
Prieš miegą: indelis natūralaus jogurto su 10 vynuogių.
Pietų patiekalai
Pirmadieniui: 50 g spagečių su vyšniniais pomidorais ir bazilikais.
Antradieniui: rizotas su morkomis.
Trečiadieniui: 50 g makaronų su daržovėmis.
Ketvirtadieniui: bulvių košė su cukinijomis.
Penktadieniui: trinta daržovių sriuba.
Vakarienės patiekalai
Pirmadieniui: 100 g ant grotelių keptos jautienos.
Antradieniui: 100 g kalakutienos filė.
Trečiadieniui: 100 g sūrio arba grūdėtosios varškės.
Ketvirtadieniui: dviejų kiaušinių omletas su daržovėmis.
Penktadieniui: 150 g virtos arba ant grotelių keptos žuvies.
Savaitgaliui
Atsikėlę išgerkite stiklinę negazuoto vandens.
Pusryčiams: 150 g vynuogių.
Užkandžiui: 150 g vynuogių.
Aperityvui: stiklinė vynuogių sulčių ir 3 alyvuogės.
Pietums: 200 g vynuogių, indelis natūralaus jogurto, negazuotas mineralinis vanduo.
Užkandžiui: 150 g vynuogių.
Aperityvui: stiklinė vynuogių sulčių ir 3 alyvuogės.
Vakarienei: 200 g vynuogių, 30 g rupios duonos, vienas pomidoras, negazuotas mineralinis vanduo.
Prieš miegą: 100 g vynuogių.
Pastaba: vynuoges rekomenduojama valgyti su odele ir kauliukais. Esant jautriam žarnynui vynuoges galima pakeisti plaktuvu sutrintų vynuogių sultimis.
Per dieną rekomenduojama išgerti 2 litrus negazuoto mineralinio vandens.