3 produktai, kuriuos milijardierius R. Bransonas vartoja kasdien: saugo nuo vėžio, mažina kraujospūdį ir cholesterolio kiekį

Apie ką pirmiausia pagavojate išgirdę Richardą Bransono pavardę? Kad ir kas atėjo į galvą, tai turėtų būti kas nors itin drąsaus. 71–erių milijardierius pasižymi nutrūktgalviškais sumanymais, stebinančiais visą pasaulį. 

R.Bransonas.<br>123rf nuotr.
R.Bransonas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 6:00 AM

Vienas žymiausių britų verslininkų – tikras ekstremalių pojūčių ir nuotykių mėgėjas.

Į aštuntąją dešimtį įžengęs turtuolis toli gražu nesiskundžia atmintimi ar girgždančiais sąnariais, turi neįtikėtinai daug energijos, o jo kūno rengybos lygio galėtų pavydėti ir kai kurie dvidešimtmečiai. 

Susipažinkite su R.Bransono mitybos guru: specialią dietą, užkertančią kelią ligoms, sukūrė visame pasaulyje išgarsėjęs amerikietis gydytojas Williamas Li, dirbęs Harvardo medicinos mokyklos, Tuftso universiteto ir Dartmuto medicinos mokyklos fakultetuose.

W.Li teigia, kad tam tikri superproduktai padeda organizmui išvengti tokių negalių, kaip vėžys ar širdies ligos. 

„Jau seniai pirmenybę teikiu sveikai gyvensenai, – savo tinklaraštyje rašo R.Bransonas. – Kasdien žaidžiu tenisą, užsiimu jėgos aitvarų sportu, plaukimu, kilnoju svorius ir važinėju dviračiu. Jei tik galiu, miegoti einu 21 val. 

Mane supa neįtikėtina komanda, padedanti valdyti stresą, ir esu palaimintas turėdamas neįtikėtinai puikius draugus ir šeimą. O dieta, pasak daktaro Li, yra paskutinis ramstis, padedantis realizuoti visą sveikatos potencialą.“

Tačiau milijardierius nesimaitina kažkuo ypatingu ar nepasiekiamu paprastiems mirtingiesiems. Daugelis gydytojo W.Li rekomenduojamų maisto produktų yra tie, kuriais galime mėgautis kasdien. Ir, kaip rašo inc.com, akivaizdu – R.Bransonas nė dienos nepraleidžia be trijų.

„Daktaras Li teigia, kad išgeriant vieną ar tris puodelius kavos per dieną, širdies nepakankamumo rizika sumažėja 33 procentais. O kasdien suvalgant vieną kivį, galima 60 procentų padidinti savo DNR apsaugą nuo oksidacinės pažaidos“, –pasidalijo R.Bransonas. Kitaip tariant, kiviai padidina organizmo apsaugą nuo vėžio ir kitų sunkių ligų.

Taip pat milijardieriaus dietos guru teigia, kad išgeriant penkis puodelius žaliosios arbatos per dieną, galima žymiai sumažinti kraujospūdį ir cholesterolio kiekį.

W.Li yra parašęs knygą „Valgyk, kad nugalėtum ligas – naujas požiūris į tai, kaip jūsų kūnas gali pats save išgydyti“. Taip pat yra paskelbęs daugiau nei 100 mokslinių publikacijų tokiuose žurnaluose, kaip „Science“, „New England Journal of Medicine“ ir „The Lancet“. 

Pateikiame kitų maisto produktų, kurie, pasak W.Li, padeda išvengti ligų, pavyzdžius. Kasdien visų jų tikrai nesuvalgysite, tačiau dažniau įtraukdami jų į racioną, galite likti sveiki ir išvengti ligų.

W.Li rekomenduojami maisto produktai:

  • kava, kurioje yra flavanolių, kovojančių su ligomis
  • žalioji arbata, kupina polifenolių
  • mangai
  • šviežios uogos
  • kiviai, kuriuose daug vitamino C ir antioksidantų
  • avižiniai dribsniai
  • su raugu kepta duona, ypatinga dėl poveikio mikrobiomai
  • kietieji sūriai, kuriuose daug vitamino K2
  • lapiniai žalumynai, tokie kaip lapiniai kopūstai, špinatai, gražgarstės 
  • ankštiniai augalai, tokie kaip lęšiai, avinžirniai ir pupelės, pasižymintys baltymų, skaidulų, geležies ir vitaminų bei mineralų gausa
  • riebios žuvys, tokios, kaip sardinės, skumbrės ir ančiuviai dėl omega-3 riebalų rūgščių
  • pomidorų padažas, kuriame daug antioksidanto likopeno
  • pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
  • graikiniai riešutai, kuriuosoe daug omega-3 riebalų rūgščių, B grupės vitaminų ir magnio
  • juodasis šokoladas

Parengta pagal inc.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.