Pagardinkite omletą šiais produktais, ir riebalus deginsite nuo pat ryto

Kokiais pusryčiais pradedate dieną? Vienas populiariausių patiekalų pusryčiams – omletas arba kiaušinienė. O pagardintas tinkamais prieskoniais ar priedais šis valgis gali ne tik pasotinti, bet ir padėti sulieknėti.

Špinatuose gausu skaidulų, padedančių deginti riebalus ir magnio – mineralo, kuris spartina medžiagų apykaitą.<br> 123rf nuotr.
Špinatuose gausu skaidulų, padedančių deginti riebalus ir magnio – mineralo, kuris spartina medžiagų apykaitą.<br> 123rf nuotr.
 Dažniau kepkite kokosų aliejuje.<br> 123rf nuotr.
 Dažniau kepkite kokosų aliejuje.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 6, 2019, 6:08 AM, atnaujinta May 21, 2020, 7:44 AM

Pasirodo, kai kurių produktų derinys su kiaušiniais sukuria ne tik labai sveiką, bet ir riebalus deginantį duetą.

Kokius ingredientus omletui rinktis, jeigu norite daugiau naudos figūrai? Juos išvardino portalas „Eat this, not that!“

Paprikos

Raudonosios, geltonosios, žaliosios, šviežios ar konservuotos paprikos visuomet sudaro puikią kompaniją kiaušiniams.

Valgant daržoves, kuriose yra daug vitamino C, sparčiau dega riebalai, taip pat jie neleidžia angliavandeniams „nusėsti“ ant pilvo – padeda greičiau juos sudeginti ir paversti organizmo kuru.

Taip pat tyrimai rodo, kad vitaminas C padeda auginti raumenis. Dėkite į omletą ketvirtadalį puodelio pjaustytų paprikų, ir lengviau išsipildys svajonė turėti plokščią pilvą.

Špinatai

Esate špinatų fanas? Puiku! Šiose žalialapėse daržovėse yra daug geležies – mineralo, kuris padeda augti raumenims, suteikia jėgos ir ištvermės.

Taip pat špinatuose gausu skaidulų, padedančių deginti riebalus ir magnio – mineralo, kuris spartina medžiagų apykaitą.

Viename puodelyje špinatų yra vos 7 kilokalorijos, tad gardinkite  omletą šiomis daržovėmis kuo dažniau.

Kokosų aliejus

Yra žinoma, kad ne visi aliejai naudingi metant svorį. Jeigu, pavyzdžiui, sojų pupelių aliejus augina riebalus, tai kokosų – priešingai – degina.

Tyrimas, kuriame dalyvavo 30 vyrų, parodė, kad tie, kurie visą mėnesį kasdien vartodavo po du arbatinius šaukštelius kokosų aliejaus, po mėnesio džiaugėsi maždaug 3 centimetrais susiaurėjusiu liemeniu. Be to, šis aliejus nedidina cholesterolio kiekio.

Kaip jį panaudoti kepant omletą? Kaip ir bet kokius kitus riebalus – dėkite į keptuvę ir supilkite plaktus kiaušinius.

Juodieji pipirai

Tai turbūt pats paprasčiausias būdas pagerinti omletą priedais, kurie yra plokščio pilvo draugai. Piperinas – medžiaga, kuri suteikia pipirams charakteringo skonio – pasirodo, trukdo formuotis naujoms riebalų ląstelėms.

Tad berkite juodųjų pipirų į bet kokią kiaušinienę ar omletą.

Virtos pupelės

Jose yra labai daug skaidulų – galingo riebalų žudiko. Pupelės ne tik ilgam pasotina, bet ir padeda lieknėti. 

Veiko Foresto Baptistų medicinos centre atlikti tyrimai parodė, kad tie žmonės, kurie kasdien vartojo daug ankštinių daržovių, pasižyminčių dideliu skaidulų kiekiu, sumažino pilvo riebalų kiekį. Tačiau tuo nauda nesibaigė. Tirpiosios skaidulos, kaip parodė tyrimai, mažina blogojo cholesterolio kiekį.

Kaip išsikepti omletą su pupelėmis? Kepkite omletą įprastai, o kai jis bus beveik iškepęs, įmaišykite virtų konservuotų pupelių, salsos padažo ir įberkite tarkuoto sūrio.

Chalapos (Jelapeno) ar kitos paprikos

Šie pipirai ryte gali net pakeisti kavą – jie suteiks tiek pat, o gal net daugiau energijos nei puodelis juodo kasrytinio gėrimo.

Aitriosiose paprikose yra medžiagos, vadinamos kapsaicinu. Jis spartina medžiagų apykaitą, mažina apetitą ir taip padeda lieknėti.

Berkite į kiaušinienę ir mėgaukitės!

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.