Pasakė, kokį užkandį galite suvalgyti prieš miegą nebijodami priaugti svorio

Veikiausiai girdėjote patarimų nevalgyti prieš miegą, nes tai dažnai gali sukelti pilvo pūtimą, paskatinti augti kilogramus.

Jei prieš miegą pilvas groja maršus, protinga pasirinkti sveiką užkandį, o jei norite numesti svorio – užkandį, kuriame būtų pakankamai skaidulų. <br> 123rf nuotr.
Jei prieš miegą pilvas groja maršus, protinga pasirinkti sveiką užkandį, o jei norite numesti svorio – užkandį, kuriame būtų pakankamai skaidulų. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2022, 10:04 PM

Bet ką daryti, jei esate toks alkanas, kad negalite užmigti? Ekspertai sako, kad tam tikras užkandis prieš miegą  gali būti labiau naudingas nei žalingas. 

Portalas shefinds.com susisiekė su trimis ekspertėmis, kad daugiau sužinotų, ko galima užkąsti prieš miegą.

Jos įvardijo neriebų ir mažai kaloringą produktą, kuris gali būti geriausias pasirinkimas prieš miegą.

Tai obuoliai. Kodėl būtent jie?  

Jei prieš miegą pilvas groja maršus, protinga pasirinkti sveiką užkandį, o jei norite numesti svorio – užkandį, kuriame būtų pakankamai skaidulų. 

Geriausi užkandžiai prieš miegą yra tie, kurie pasižymi dviem savybėmis: juose yra mažai kalorijų ir daug maistinių medžiagų, tokių kaip skaidulos ir baltymai. Tad obuoliai yra puikus pasirinkimas, jei jaučiate alkį, nes jie yra nekaloringi, o be to, juose yra daug skaidulų ir baltymų, kurie padės virškinimo sistemai.

Anot JAV registruotos mitybos specialistės Lisos Richards, obuoliuose esančios skaidulos padeda pašalinti cholesterolį, taip pat ilgiau palaiko sotumo jausmą, o tai neleidžia persivalgyti. „Todėl tai gali būti naudinga prieš miegą, kai potraukis valgyti gali pradėti stiprėti“, – sako ji.

„Obuoliuose taip pat gausu maistinių medžiagų, skatinančių kokybišką miegą. Vitaminas B6 ir kalis yra medžiagos, skatinančios gerą miegą“, – pridūrė ji.

Su ja sutinka ir dietistė Lauren Gray – ji obuolius vadina mėgstamiausiu užkandžiu, jei prieš miegą vis dar jaučiasi alkana. Pasak jos, tai mažai kalorijų turintis užkandis, kuris „gali turėti tik teigiamo poveikio jūsų medžiagų apykaitai ir pastangoms mesti svorį.“

Galiausiai užkandžiavimas naktį nebūtinai nulemia neišvengiamą svorio padidėjimą, sako dietistė Trista Best – tinkamas užkandis, pasak jos, gali nulemti kokybišką poilsį. 

Prieš naktį valgydami maistą, kuriame yra natūralaus melatonino, galite greičiau užmigti ir ramiau miegoti. Tarp produktų, kuriuose gausu melatonino, T.Best pažymėjo migdolus, graikinius riešutus ir bananus. Pasak jos, apskritai nereikia jaudintis dėl valgymo prieš miegą, jei esate tikrai alkanas –  svarbiausia įsiklausyti į kūno poreikius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.