Mažos, bet galingos: 5 sėklos, padedančios tirpinti nereikalingus kilogramus

Ar išbandėte sėklų magiją? Nors jos ir labai mažo dydžio, jose yra daugybė naudingųjų medžiagų, padedančių išlikti sveikiems ir liekniems.

 Sėklos.<br>123rf nuotr.
 Sėklos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2023, 7:45 AM

Nenuvertinkite šių slaptų ginklų – sėklos ne tik apdovanoja gausybe naudingų medžiagų, bet ir suteikia patiekalams skonio ar traškumo.

Sėklos yra įvairių būtinų maistinių medžiagų lobynas, kuriame gausu baltymų, todėl jaučiatės sotūs ir energingi. Jose taip pat gausu skaidulų, kurios padeda virškinti ir sklandžiai veikti žarnynui. Be to, jame yra kitų maistinių medžiagų, tokių kaip omega-3, vitaminai, mineralai, kurie palaiko normalų hormonų balansą ir svorį.

Žinoma, sėklos nėra stebuklingi ingredientai, kurie padės akimirksniu numesti svorio. Tiesiog turite jų įtraukti į mitybą kartu su kitais sveikais produktais ir nepamiršti pajudėti.

5 sėklos, kurios geriausiai padeda mesti svorį

„Healthshots“ pateikia 5 geriausių sėklų, padedančių kontroliuoti svorį, sąrašą – įtraukite jas į mitybą ir lengviau atsikratykite nereikalingų kilogramų.

1. Moliūgų sėklos

Moliūgų sėklose gausu baltymų, skaidulų ir sveikųjų riebalų, todėl jų pakramsnoję ilgiau jaučiamės sotūs, turime energijos. Tyrimai parodė, kad moliūgų sėklose esantis magnis padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, o geležis suteikia energijos.

Be to, jose gausu cinko, kuris yra nepakartojamas herojus, padedantis pagreitinti medžiagų apykaitą, todėl moliūgų sėklos tampa geriausiu ginklu svorio metimo arsenale.

2. Sezamų sėklos

Paspartinkite lieknėjimą į mitybą įtraukę šias šaunias sėklas. Sezamų sėklos, kuriose gausu augalinių baltymų ir sveikųjų riebalų, puikiai papildo bet kokią dietą. Šios mažytės sėklos yra pajėgesnės, nei manote – jos ilgai palaiko sotumą, padeda pagerinti virškinimą, o taip pat gerina širdies ir smegenų veiklą. Taigi, nieko nelaukite – jau šiandien metas į racioną įtraukti sezamų sėklų.

3. Linų sėmenys

Linų sėmenys gali būti puikus jūsų svorio metimo kelionės palydovas. Šiose sėklose gausu skaidulų, omega-3 riebalų rūgščių ir priešuždegiminių medžiagų – visa tai gali padėti atsikratyti papildomų kilogramų.

Linų sėmenys padės ne tik mesti svorį – įtraukę jų į mitybą būkite ramūs, kad tai palaiko širdies sveikatą ir gerina smegenų veiklą. Įsigykite jį šiandien ir pasinaudokite visais privalumais!

4. Saulėgrąžų sėklos

Saulėgrąžų sėklos yra mažytės maistinių medžiagų jėgainės, pripildytos baltymų ir sveikųjų riebalų, todėl jos puikiai papildo priemonių arsenalą, padedantį mesti svorį.

Saulėgrąžų sėklose taip pat gausu skaidulų, kurios skatina gerą virškinimą, žarnyno veiklą ir palaiko sotumą. Šiose sėklose daug vitaminų ir mineralų, kurie palaiko bendrą gerą sveikatą.

5. Ispaninių šalavijų sėklos

Ar esate pasirengęs pasinaudoti ispaninių šalavijų sėklų galia? Harvardo T.H. Chano visuomenės sveikatos mokykla nustatė, kad ispaninių šalavijų sėklos mažina apetitą ir padeda tirpinti svorį.

Ispanini šalavijų sėklose yra skaidulų, omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir kitų maistinių medžiagų, kurios gali padėti numesti svorio. Taigi, berkite šių sėklų į glotnučius, košes ar pudingus ir išnaudokite visus jų privalumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.