Atsakė į klausimą, kuo didieji greipfrutai skiriasi nuo kitų: ne veltui jie tokie mėgstami

Didysis greipfrutas, neretai vadinamas tiesiog „Pomelo“ ir kiti greipfrutai priklauso tai pačiai citrusinių vaisių šeimai. Šie vaisiai turi daug vitamino C, kuris ypač vertingas šaltuoju sezonu – padeda stiprinti imunitetą. Ir nors šie vaisiai turi panašumų, skirtumų taip pat galima rasti nemažai. Kviečiame paskaityti.

 Didieji greipfrutai neretai vadinami tiesiog „Pomelo“.<br> 123rf nuotr.
 Didieji greipfrutai neretai vadinami tiesiog „Pomelo“.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2023, 10:10 AM

„Pagrindinis skirtumas tarp didžiojo ir kitų greipfrutų yra dydis – „Pomelo“ yra gerokai didesni vaisiai. Turbūt ne vienas šių vaisių mėgėjas yra pastebėjęs, kad didžiojo greipfruto žievelė yra storesnė nei kitų greipfrutų.

Spalva irgi skiriasi: dažniausiai didieji greipfrutai būna žali arba geltoni, o kiti – nuo geltonos iki rausvos spalvos. Didžiojo greipfruto minkštimas būna šviesiai geltonas arba rausvas, o kitų greipfrutų gali būti įvairių spalvų – baltas, rožinis, netgi raudonas,“ – pasakoja Edvinas Gakas, UAB „Augma“ Pirkimų skyriaus vadovas.

Ekspertas priduria, kad didieji greipfrutai yra labai mėgstami vartotojų ne be priežasties – jų skonis yra švelnesnis, saldesnis nei kitų greipfrutų.

Nauda sveikatai

Vitamino C šaltinis: didieji greipfrutai yra turtingas vitamino C šaltinis, kuris yra būtinas antioksidantas, padedantis sustiprinti imuninę sistemą, apsaugoti nuo laisvųjų radikalų pažeidimų ir palaikyti sveiką odą.

Skaidulų šaltinis: skaidulos gali padėti gerinti virškinimą ir palaikyti sotumo jausmą – naudinga svorio reguliavimui.

Mažas kalorijų kiekis: „Pomelo“ turi santykinai mažai kalorijų, todėl jis yra sveikas užkandis subalansuotai mitybai, ypač tiems, kurie stengiasi suvartoti ribotą kiekį kalorijų.

Turtingi antioksidantais: didžiuosiuose greipfrutuose yra įvairių antioksidantų, tokių, kaip flavonoidai ir polifenoliai, kurie gali padėti apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso ir sumažinti lėtinių ligų riziką.

Palaiko širdies sveikatą: vaisiuje esantis kalis gali prisidėti prie širdies sveikatos, padėdamas reguliuoti kraujospūdį ir mažindamas širdies kraujagyslių ligų riziką.

Mažesnė lėtinių ligų rizika: mityba, kurioje yra daug vaisių, tokių kaip „Pomelo“, gali būti susijusi su mažesne rizika susirgti lėtinėmis ligomis, tokiomis kaip diabetas, nutukimas ir tam tikros vėžio formos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.