Po dekretinių į darbą sugrįžusi virtuvės šefė pribloškė kolegas: „Visi buvo ištikti šoko“

Kai Jungtinėje Karalystėje gyvenanti virtuvės šefė Violeta, pagimdžiusi antrąjį vaikelį, grįžo į darbą, kolegos jos neatpažino: moteris pasirodė ne tik nepriaugusi svorio, kaip visi tikėjosi, bet netgi atsikračiusi 14 kilogramų.

 Violetos pokyčiai.<br> Asmeninis albumas.
 Violetos pokyčiai.<br> Asmeninis albumas.
 Violetos pokyčiai.<br> Asmeninis albumas.
 Violetos pokyčiai.<br> Asmeninis albumas.
 B. Petrulė.<br> Asmeninis albumas.
 B. Petrulė.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 18, 2023, 10:38 AM

„Daug kas sakė, kad netgi atjaunėjau“, – neslėpė 36 metų moteris, po antrojo gimdymo svėrusi 74 kilogramus.

Jau laukdamasi antrojo vaiko ji pajuto poreikį keistis.

Violeta neslėpė, kad prieš tai keletą metų socialiniuose tinkluose stebėjo trenerę Brigitą Petrulę, sulieknėti padėjusią daugybei moterų.

„Besilaukdama pagalvodavau, kad po gimdymo norėčiau dirbti su Brigita. Turėjau ir baimių, kad galbūt man nepavyks, gal neturėsiu tiek valios.

Gydytojui leidus sportuoti ir padrąsinta vyro parašiau Brigitai, ir neilgai trukus prasidėjo mūsų darbas kartu. Susipažinau su sporto programa, mitybos taisyklėmis, aptarėme rutiną. Gyvenimo būdo kardinaliai keisti nereikėjo, nesu greito maisto ir užkandžių mėgėja, bet peržvelgt mitybą tikrai teko.

Mano didžiausia problema buvo nereguliari mityba. Pusryčius valgydavau tik laisvomis nuo darbo dienomis, pietums šiaip kažko užkąsdavau. Vakarienę pavalgydavau normaliai. Žinau skamba ironiškai: dirbu virtuvės šefe ir būnu nevalgiusi visą dieną, bet juk visi žino posakį „Batsiuvys be batų“. Tiesiog niekada neskyriau pakankamai laiko savo mitybai, svarbiausia – visi aplink pavalgę, o jau aš tai kaip nors...“, – pasakojo Violeta.

Turbūt sunkiausia jai ir buvo prisiversti valgyti tris kartus per dieną, nepraleisti nei pusryčių, nei pietų ir rūpintis savimi taip, kaip ji rūpinasi kitais. Tačiau tai davė gerų ir tokių pageidaujamų vaisių.

Dirbdama su Brigita emigrantė atsikratė beveik 15 kilogramų, liemens apimtis susitraukė 14 centimetrų, klubų – apie 16 centimetrų. Maža to – dabar Violeta džiaugiasi puikia savijauta, ji jaučiasi daug energingesnė, žvalesnė, netgi emociškai stabilesnė. „Taip pat labiau savimi pasitikinti. Gyvenimo kokybė dėl gerų įpročių tik gerėja“, – džiaugiasi sulieknėjusi moteris.

Net ir praėjus metams jai pavyksta išlaikyti formas. Galbūt ir ne visada jai pavyksta tiek pasportuoti, kiek Brigita pataria, bet Violeta iki šiol taiko visas išmoktas mitybos taisykles ir patarimus.

„Nesinori iššvaistyti taip sunkiai pasiektų rezultatų ir prarasti geros savijautos. Vienintelis būdas išlaikyti pasiektą rezultatą – nuolatos rūpintis savimi“, – patikino ji.

Kaip pasikeitė jos mityba – ką teko išbraukti iš meniu, o ką įtraukti?

Pasak Violetos, didžiausias ir svarbiausias pokytis – valgyti 3 kartus per dieną. Iš mitybos jai teko išbraukti pridėtinį cukrų, pasirūpinti kasdien gauti pakankamai baltymų ir daržovių. Taip pat ji pradėjo domėtis perkamų produktų sudėtimi.

Didžiausias atradimas, pasak jos, buvo Brigitos beprotiškai skanūs ir sveiki desertai. „Jų pasirinkimas Brigitos profilyje tikrai didelis, nes ir pati trenerė yra minėjusi, kad labai mėgsta juos valgyti“, – pasakojo emigrantė.

Per kiek laiko ji pamatė ar pajuto pirmuosius pokyčius? Ar iš karto juos pastebėjo ir aplinkiniai?

„Užtruko, kol pamačiau pirmuosius pokyčius, nes esu labai savikritiška ir vis sakydavau, kad nieko čia nematyti, nieko nesugebu, bet trenerė mano pokyčiais džiaugėsi jau po šešių savaičių. Padrąsindavo ir vyras. Turbūt daugiausia komplimentų išgirdau grįžusi į darbą po dekretinių. Visi tiesiogine žodžio prasme buvo šoke. Visi įsivaizdavo, kad grįšiu putlutė, su užaugusiu papildomu svoriu.

Tad buvo labai smagu pamatyti visų reakcijas, dauguma klausinėjo, kaip man taip pavyko. Labiausiai įstrigęs komentaras buvo, kad atrodau jaunesnė. O juokingiausias – mamos. Sakė, kad per plona ir reiktų pradėti daugiau valgyt“, – juokėsi Violeta.

Moteris neslėpė: ji didžiuojasi savimi, kad jai pavyko visa tai pasiekti, džiaugiasi, kad turėjo valios pakeisti gyvenimą.

„Labai džiaugiuosi atradusi Brigitą, nes kelias nėra lengvas. Tad turėti palaikymą ir pagalbą labai naudinga. Trenerės palaikymas, bendravimas, kartais net ir pabarimai buvo tai, ko man reikėjo. Jaučiausi, kad nesu viena šiame kelyje, ir tikslo siekiame drauge. Taip pat motyvavo ir progreso sekimas, mažėjantys skaičiai, besikeičiantis vaizdas veidrodyje ir gerėjanti savijauta“, – įvertino sulieknėjusi emigrantė.

Ji neslėpė, kad leidžia sau ir pasilepinti, jeigu kažko užsinori. Svarbiausia, pasak jos, jausti saiką – pasilepinimas neturi virsti persivalgymu, o didžioji dalis dienos ar savaitės pasirinkimų būtų naudingi.

„Moterims, kurios nesiryžta pradėti keistis, patarčiau nieko nelaukti ir pradėti jau šiandien. Neatidėlioti rytojui ar kitam pirmadieniui.

Brigitos profilyje instagrame (@brigita-petrule) galima rasti labai daug motyvacijos, taip pat daugiau puikių rezultatų, kurių pasiekė moterys“, – paragino Violeta.

Trenerės Brigitos Petrulės komentaras: „Violeta buvo viena iš tų klienčių, kurios neieško pasiteisinimų. Visada džiaugiuosi ir didžiuojuosi pokyčiais, labiausiai vidiniais, kurie įvyksta per darbą kartu, o ne išoriniai. Žmogus įpranta rūpintis savimi, supranta ką reikia daryti, kad pasiektų savo tikslus. Kaip aš sakau: duodu teisingą žemėlapį, kuris gali nuvesti į tikslą, dar padeda einant tobulėti ir augti.

Violeta tuo žemėlapiu naudojasi iki dabar, nors kartu dirbome prieš metus.

Darbo kartu metu jai pavyko sumažinti kūno svorį 14 kilogramų. Liemens apimtis sumažėjo 14 centimetrų.

Tai tikrai puikus progresas. Tikiu, kad žmonės greitu laiku nustos tikėti tablečių, kokteilių dietomis ir nuoširdžiai pradės stengtis dėl geresnės savijautos ir geresnės ateities.

Keisdami savo įpročius galime pakeisti visą savo gyvenimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.