Gerdami kavą galite numesti svorio – sužinokite, kiek puodelių per dieną padės

Dietos ir mankštos pratimai visada bus sėkmingos lieknėjimo strategijos pagrindas, tačiau anot ekspertų, yra viena priemonė, padedanti kovoti su nereikalingais kilogramais – paprasčiausias kavos puodelis.

Kavos puodeliai.<br>123rf nuotr.
Kavos puodeliai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2024, 8:42 AM

Pasirodo, kofeinas gali būti tobulas sprendimas jūsų lieknėjimo kelionei, tačiau kiek jo reikia gauti kasdien, kad numestumėte nereikalingus kilogramus?

Dietistės „Nutrition Twins“ Tammy Lakatos Shames ir Lyssie Lakatos atskleidė, jog orientyras turėtų būti 200–400 mg, atsižvelgiant pagal jūsų kūno sudėjimą – išeina nuo dviejų iki penkių kavos puodelių.

Tai sutampa su Harvardo visuomeninės sveikatos mokyklos studijomis, kurios parodė, kad išgėrus keturis kavos puodelius per dieną organizmo riebalų kiekį galima sumažinti iki 4 proc.

„Kava turi kofeino, kuris turi termogeninį poveikį ir gali pagreitinti medžiagų apykaitą padėdamas sudeginti daugiu kalorijų, – pasakojo „Nutrition Twins“. – Kai kurie tyrimai parodė, kad tai gali sumažinti kūno masės indeksą (KMI), kūno svorį ir organizmo riebalus. Kava taip pat gali numalšinti alkio jausmą.

Tyrimai rodo, kad išgėrus kavos puodelį likus daugiau nei keturioms valandoms prieš valgį gali sumažinti kalorijų kiekį jau pavalgius. Kavoje taip pat yra chlorogeno rūgšties, kuri, kaip įrodyta, skatina riebalų deginimą ir gali padėti sulėtinti angliavandenių pasisavinimą.“

 

„Būkite atidūs ir supraskite, jog į kavą įdėjus grietinėlės, nenugriebto pieno ar cukraus, jokių kalorijų su kava jau neatsikratysite“, – paaiškino specialistės.

Naujas tyrimas, kuris buvo paskelbtas „Clinical Nutrition“, parodė, kad kavos puodelis per dieną gali padėti numesti svorio, tačiau jei įdedame arbatinį šaukštelį cukraus, jokio poveikio nebebus.

Parengta pagal nypost.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?