Iki Velykų – vos kelios savaitės: šventėms ruošiasi stebėdami akcijas

Jau šį mėnesį pasitiksime didžiausią pavasario šventę – Velykas. Laiką, kurį praleisime su šeimos nariais ir artimaisiais, paįvairinsime ir pačiais įvairiausiais šventiniais gardumynais, kuriems, apklausos duomenimis, Lietuvos gyventojai planuoja išleisti ne mažiau nei pernai.

Velykų stalo vaišės.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Velykų stalo vaišės.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Vaisiai ir daržovės.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Vaisiai ir daržovės.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-03-07 11:51, atnaujinta 2024-03-22 16:17

„Nors bene labiausiai mūsų finansinio dėmesio pareikalauja Kalėdos, nuo jų ne itin atsilieka ir Velykos. Pavasario pradžią simbolizuojanti šventė taip ir kviečia paskanauti šviežių bei gardžių kulinarinių atradimų. Tačiau tam nebūtinai prireiks storos piniginės, kai pasitelkiama fantazija ir tvirti apsipirkimų planavimo įgūdžiai“, – sako „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė Kristina Mažeikytė.

Velykoms ruošiasi iš anksto

Šių metų vasarį bendrovės „Norstat“ atliktos Lietuvos gyventojų apklausos duomenimis, daugiau nei pusė apklaustųjų maistui per Velykas planuoja išleisti ne mažiau kaip ir prieš metus. Didžiausia dalis – 41 proc. Velykų vaišėms ketina skirti 51–100 Eur, po 19 proc. – iki 50 Eur ir nuo 101 iki 150 Eur.

Nemaža dalis gyventojų ieško įvairių būdų, kaip sutaupyti apsiperkant Velykų stalui. 57 proc. apklaustųjų teigia stebintys akcijas ir nusiperkantys reikalingų produktų jų metu, 38 proc. – lygina prekių kainas skirtingose parduotuvėse.

Apklausa taip pat atskleidžia, kad kaip ir prieš Kalėdas, taip ir prieš Velykas dalis gyventojų tam tikrų prekių įsigyja iš anksto, taip stengdamiesi padalinti išlaidas per ilgesnį laikotarpį – taip elgiasi beveik kas trečias. Tuo metu ketvirtadalis (24 proc.) apklaustųjų susidaro griežtą pirkinių sąrašą ir jo laikosi.

„Velykos – viena didžiųjų metų švenčių, matome, kad gyventojai joms ruošiasi pabrėžtinai atsakingai: pirkinius planuoja iš anksto, stebi akcijas bei laikosi kitų, tvaraus apsipirkimo taisyklių. Be abejo, tinkamai išsirinkta apsipirkimo vieta taip pat gali padėti taupiai pasirūpinti šventinėmis vaišėmis“, – teigia K.Mažeikytė.

Ant Velykų stalo – kiaušiniai, desertai ir mėsa

Lietuvos gyventojai neįsivaizduoja Velykų be kiaušinių. Apklausos duomenimis, 95 proc. – praktiškai visi – ant Velykų stalo tikrai turės Velykų simboliu laikomų kiaušinių. Kas trečias (34 proc.) apklaustasis švenčių neįsivaizduoja be velykinių desertų: keksų, varškės pynučių ir velykinių pyragų, tarp kurių – ir sparčiai populiarėjantys itališki „colombo“ pyragai.

Ant lietuviško Velykų stalo, greta šaltų mėsos patiekalų ir keptos paukštienos, atsidurs ir įvairios salotos bei mišrainės, taip pat šviežios daržovės, vaisiai ir žalumynai.

2 iš 3 apklaustųjų nurodo, kad šventėms dažniausiai renkasi pomidorus, avokadus ir kitas vaisines daržoves, kiek mažiau – 43 proc. – skanauja salotas, špinatus ir kitas lapines daržoves. Kas trečias (32 proc.) per Velykas mėgaujasi kriaušėmis, obuoliais ir kitais sėklavaisiais.

Rinkodaros departamento vadovė K.Mažeikytė sako, kad vienas apklausos rezultatas ją itin nustebino: „Įdomu tai, kad nors silkė ir žuvies patiekalai labiau siejami su Kalėdų laikotarpiu, beveik kas penktas gyventojas be jų neįsivaizduoja ir Velykų stalo.“

Naujienų portalas lrytas.lt skaitytojams paruošė Velykų žaidimą. Žaiskite ir laimėkite Lrytas Premium prenumeratą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.