Nepamirškite dažniau įtraukti į savo mitybos racioną avokado – tai tikras super maistas

„Avokadas yra vienas dažniausiai perkamų vaisių lietuvių krepšeliuose. Tam, kad klientai galėtų mėgautis avokadais greičiau ir nereikėtų ilgai laukti, kol jie sunoks, turime savo nokinimo kameras, kur ir nokiname šiuos vaisius“, – sako Evaldas Žadvydas, UAB „Augma“ Pirkimų skyriaus vadovas.

Avokadai.<br>123rf nuotr.
Avokadai.<br>123rf nuotr.
Avokadų sviestas.<br>123rf nuotr.
Avokadų sviestas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 25, 2024, 9:22 AM

Avokadus renkasi tiek vegetaranai, veganai, tiek visavalgiai – valgytojų auditorija tikrai didelė. Ir ne be priežasties – super maistu vadinamas vaisius praturtina mūsų organizmą naudingomis medžiagomis.

Nauda sveikatai

Avokadas yra tikras maistinių medžiagų lobynas. Jame gausu skaidulų, vitaminų (pvz., vitaminų C, K, E, B grupės), ir mineralų (pvz. folio rūgšties, magnio, kalio). Visos šios medžiagos yra svarbios mūsų organizmo gerovei.

Vaisiuose gausu mononesočiųjų riebalų rūgščių, kurios gali padėti mažinti blogąjį cholesterolį ir sumažinti širdies ligų riziką. Be to, avokaduose esantis kalio kiekis gali padėti palaikyti sveiką kraujospūdį.

Avokaduose esančios antioksidantinės medžiagos, tokios kaip vitaminas E ir C, gali padėti prisidėti prie sveikesnių plaukų ir odos. Šios medžiagos padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, kurie gali pažeisti odą ir prisidėti prie ankstyvesnio senėjimo.

Kiti avokaduose esantys antioksidantai, tokie kaip karotenoidai ir tokoferolis, gali padėti mažinti uždegimo procesus organizme: chroniškas uždegimas gali būti susijęs su įvairiomis ligomis, įskaitant širdies ligas, artritą ir netgi vėžį.

Iš avokado galima sukti netgi sviestą

Avokadus valgome su skrebučiais, kiaušiniais, dedame į salotas ir kitus patiekalus. Tačiau ar esate ragavę avokadų sviesto? Dalinamės šio pikantiško sviesto receptu, kuris jūsų tikrai nenuvils, puikiai tiks ir prie Velykų stalo.

Avokadų sviestas

Reikės:

  • 1 prinokusio avokado;
  • 100 g minkšto sviesto;
  • 1,5 arbatinio šaukštelio citrinų sulčių;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kumino;
  • 0,25 arbatinio šaukštelio druskos;
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga:

Sumaišykite avokadą ir sviestą iki vientisos masės. Įmaišykite prieskonius ir citrinos sultis. Sudėkite į norimą indelį ar formą ir palaikykite šaldytuve, kad sustandėtų. Kambario temperatūroje sviestas lengviau tepsis.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.