Testas: kiek tavyje „tradicinio“ lietuvio? Pasitikrink, ką žinai apie duoną, jos kilmę bei gamybą

Lietuviai per amžius kepė ir valgė duoną. Šimtmečiais tai buvo pagrindinis kasdienio stalo produktas. Nepaisant įvairių mitybos madų, dėl universalumo, patrauklios kainos ir skoninių savybių daugelis juodą duoną mielai perka ir iki šiol, o kas antras lietuvis netgi mano, kad juoda ruginė duona yra tinkamiausias nacionalinis produktas garsinti Lietuvą užsienio šalyse. O ką iš tiesų žinome apie šį kasdienį, daugiausia iš miltų ir vandens padarytą produktą? Jei manote, kad esate duonos ekspertas arba priešingai – norite sužinoti ką nors naujo ir netikėto, kviečiame pasitikrinti savo žinias „Fazer Lietuva“ ekspertų paruoštame teste. Čia jūsų laukia 10 įdomių klausimų apie duonos istoriją, gamybą, papročius.

Testas: kiek tavyje „tradicinio“ lietuvio? Pasitikrink, ką žinai apie duoną, jos kilmę bei gamybą.
Testas: kiek tavyje „tradicinio“ lietuvio? Pasitikrink, ką žinai apie duoną, jos kilmę bei gamybą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 11:00 AM

Lietuvių mėgstama juoda duona yra toks maistas, be kurio neįsivaizduojamas nei šventinis, nei kasdienis stalas. „Fazer Lietuva“, atstovaujanti „Gardėsio“ duonos prekių ženklui, kviečia iš naujo atrasti sodraus skonio, duonos mylėtojų pamėgtą klasiką – BOČIŲ duonos gaminių įvairovę. Nuo balandžio 3 d. iki gegužės 14 d. visoje šalyje vyksta žaidimas „GARDĖSIO BOČIŲ DUONA – PRIEŽASTIS LAIMĖTI“, kurio metu perkant BOČIŲ duonos produktus ir registravus pirkimo čekį kasdien galima laimėti BOČIŲ duonos rinkinius, kas savaitę – 400 eurų vertės „Topo centro“ dovanų korteles. Pagrindinis žaidimo prizas – belaidis „Dyson“ dulkių siurblys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste