Nepaisant to, kad šoninė ir šokoladas yra pagrindiniai šios dietos mitybos elementai, manoma, kad italų meilė daržovėms, riebiai žuviai ir riešutams neleidžia susirgti širdies ligomis ar 2 tipo diabetu.
Siekdamas pritaikyti Pioppi dietą (kurią UNESCO saugo kaip Viduržemio jūros regiono dietos pagrindą) paprastam vakarų miestiečiui, kardiologas dr. Aseemas Malhotra ir buvęs sportininkas Donalas O'Neillas sukūrė septynių dienų mitybos planą.
Be to, kad reikia vartoti daug alyvuogių aliejaus, kuris naudingas širdžiai, į dietą taip pat įtrauktas šaukštas obuolių sidro acto, kuris mažina kraujospūdį ir skatina riebalų deginimą.
Į dietą taip pat įtraukti kiaušiniai, kurie yra baltymų šaltinis, padedantis numalšinti alkį. Laikantis dietos taip pat rekomenduojamas protarpinis badavimas apribojant valgymą nuo aštuonių iki devynių valandų per dieną. Raudonasis vynas leidžiamas, jei jis yra geros kokybės.
Leidinyje „Get The Gloss“ dr. Aseem ir Donal pateikia ištrauką iš savo knygos „Pioppi dieta: 21 dienos gyvenimo būdo planas“, kurioje paaiškinama, kaip tai gali paveikti gyvenimo kokybę, rašo „DailyMail“.
Pirmadienis
Pusryčiai: kava su kokosų kremu
Priešpiečiai: dviejų ar trijų kiaušinių omletas. Kava su kokosų kremu
Popietės užkandis: konservuotos austrės; riebaus graikiško jogurto su uogomis; sauja riešutų ir cinamono
Vakarienė: Jautienos kumpio kepsnys, patiekiamas su špinatais ir avokado salotomis; du gabalėliai juodojo šokolado (95 proc.); puodelis Earl Grey arbatos
Antradienis
Pusryčiai: kava su kokosų kremu
Priešpiečiai: Halloumi sūris ir keptas pomidoras; daržovių sriuba, virta naudojant vištienos kaulų sultinį; nedidelės riebios žuvys (ančiuviai, sardinės); kava su kokosų grietinėle
Vakarienė: Ant grotelių kepta lašišos filė su daržovėmis ir raugintais kopūstais; du gabalėliai juodojo šokolado (95 proc.), puodelis Earl Grey arbatos
Trečiadienis
Pusryčiai: kava su kokosų kremu
Priešpiečiai: graikiškas jogurtas, sumaišytas su kokosų grietinėle ir uogomis, sauja riešutų, cinamono ir ciberžolės žiupsneliu; kava su kokosų grietinėle
Popietės užkandis: burgeriai/sumuštinukai su traškiomis, ant grotelių keptos šoninės juostelėmis, gausiai užpiltomis migdolų sviestu
Vakarienė: ant grotelių kepti ėrienos kotletai su daržovėmis ir salotomis; du gabalėliai juodojo šokolado (95 proc.), puodelis Earl Grey arbatos
Ketvirtadienis
Pusryčiai: du ar trys kiaušiniai su rūkyta lašiša ir avokadu; kava su kokosų grietinėle
Priešpiečiai: glotnutis su kefyru ir/ar kokosų pienu, uogomis, sauja riešutų, trupučiu avokado; šaukštas kokosų aliejaus, šlakelis malto cinamono, ciberžolės ir šviežių mėtų
Vakarienė: vištienos kaulų sultinys su vienu šaukštu aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus ir druskos pagal skonį, po to – šviežia keptuvėje kepta jūrų lydeka ir daržovės; kokosiniai rutuliukai (iš žalios kakavos, cinamono, kokosų aliejaus, grietinėlės ir riešutų, sumaišyti ir atsušaldyti vieno kąsnio dydžio gabalėliais); puodelis Earl Grey arbatos
Penktadienis
Pusryčiai: šoninė ir du ar trys kiaušiniai su avokadu (nebūtina); kava su kokosų grietinėle
Priešpiečiai: žuvies sriuba (gaminama naudojant vištienos sultinį)
Vakarienė: mažai angliavandenių turinti pica; kokosiniai rutuliukai; puodelis Earl Grey arbatos
Šeštadienis
Pusryčiai: omletas; uogos ir riebus graikiškas jogurtas; kava su kokosų grietinėle
Priešpiečiai: graikiškos salotos
Vakarienė: vištienos kepsnys su saldžiosiomis bulvėmis ir daržovėmis; kokosiniai rutuliukai, puodelis Earl Grey arbatos
Sekmadienis
Pusryčiai: Rūkyta lašiša su trimis kiaušiniais, kokybiško raugo duona, avokadas su rauginta grietinėle; kava su kokosų grietinėle
Priešpiečiai:
Vakarienė: Keptas upėtakis su daržovėmis; uogos, riešutai ir grietinėlė.