Varškės ir moliūgų apkepas
Reikės:
500 g varškės;
apie 800 g moliūgo;
4 kiaušinių;
7 šaukštų manų kruopų;
6 šaukštų cukraus (jei mėgstate saldžiai, dėkite šiek tiek daugiau);
saujos razinų;
vanilės arba nutarkuotos apelsino žievelės;
žiupsnio druskos.
Kaip gaminti
Paruošiame moliūgą: kepimo popieriumi išklotoje skardoje kepame supjaustę dideliais gabalais ir pašlakstę aliejumi apie valandą, arba kol moliūgas taps minkštutis. Atvėsiname. Aš paprastai išsiekepu daugiau moliūgo nei man reikia vienam patiekalui, nes jis gali kelias dienas stovėti šaldytuve, ir kaskart nereikia kaitinti orkaitės. Nulupame odelę.
Moliūgo masė: moliūgą maišytuvu ar kokiu kitokiu grūstuvu sutriname iki purios masės. Įplakame 2 kiaušinius, 3 šaukštus manų kruopų, 3 šaukštus cukraus ir žiupsnelį druskos.
Varškės masė: 2 kiaušinius išsukame su cukrumi, sumaišome su minkšta varške, įmaišome 4 šaukštus manų kruopų, vanilę arba apelsino žievelę ir žiupsnelį druskos. Pabaigoje įmaišome nuplautas ir karštam vandeny pamirkytas razinas.
Apkepui skirtą kepimo formą ištepame sviestu. Ant dugno išliejame moliūgo masę (1/3 kiekio), tada dedame varškės masės pusę, liejame moliūgo masę (kitą 1/3 kiekio), likusią varškę ir ant viršaus užbaigiame likusia moliūgo mase. Neišsigąskite, kad moliūgo masė bus daug skystesnė nei varškės masė, ir varškės masė taip tolygiai nepasidengs visu paviršiumi. Vis vien iškepęs apkepas bus gražiai pamargintas.
Kepame apie valandą 180 C orkaitėje.