Firminis varškės ir moliūgų apkepas – ir kasdienai, ir savaitgaliui

Šį receptą, atrastą viename lietuviškų tinklaraščių, pasisavinau akimirksniu ir jis jau tapo mano firminiu. Kai tik turiu varškės, būtinai kepu šį gardų skanėstą. Pateikiu jį su natūraliu jogurtu. Tinka ir savaitgaliui, ir ne tik.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Sep 6, 2013, 3:28 PM, atnaujinta Sep 25, 2019, 9:52 AM

Varškės ir moliūgų apkepas

Reikės:

500 g varškės;

apie 800 g moliūgo;

4 kiaušinių;

7 šaukštų manų kruopų;

6 šaukštų cukraus (jei mėgstate saldžiai, dėkite šiek tiek daugiau);

saujos razinų;

vanilės arba nutarkuotos apelsino žievelės;

žiupsnio druskos.

Kaip gaminti

Paruošiame moliūgą: kepimo popieriumi išklotoje skardoje kepame supjaustę dideliais gabalais ir pašlakstę aliejumi apie valandą, arba kol moliūgas taps minkštutis. Atvėsiname. Aš paprastai išsiekepu daugiau moliūgo nei man reikia vienam patiekalui, nes jis gali kelias dienas stovėti šaldytuve, ir kaskart nereikia kaitinti orkaitės. Nulupame odelę.

Moliūgo masė: moliūgą maišytuvu ar kokiu kitokiu grūstuvu sutriname iki purios masės. Įplakame 2 kiaušinius, 3 šaukštus manų kruopų, 3 šaukštus cukraus ir žiupsnelį druskos.

Varškės masė: 2 kiaušinius išsukame su cukrumi, sumaišome su minkšta varške, įmaišome 4 šaukštus manų kruopų, vanilę arba apelsino žievelę ir žiupsnelį druskos. Pabaigoje įmaišome nuplautas ir karštam vandeny pamirkytas razinas.

Apkepui skirtą kepimo formą ištepame sviestu. Ant dugno išliejame moliūgo masę (1/3 kiekio), tada dedame varškės masės pusę, liejame moliūgo masę (kitą 1/3 kiekio), likusią varškę ir ant viršaus užbaigiame likusia moliūgo mase. Neišsigąskite, kad moliūgo masė bus daug skystesnė nei varškės masė, ir varškės masė taip tolygiai nepasidengs visu paviršiumi. Vis vien iškepęs apkepas bus gražiai pamargintas.

Kepame apie valandą 180 C orkaitėje.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.