„Šis pyragas – greitai pagaminamas, o tai šeimininkei labai svarbu. Paskutinį kartą kepiau jį iš antaninių obuolių, su jais man šis pyragas skaniausias. O pagardinu pyragą ledais“, – pasakoja K.Ivanova ir su lrytas.lt skaitytojais dalijasi pyrago receptu.
Pyragui reikės:
- 1 indelio kondensuoto pieno;
- 1 kiaušinio;
- 1 šaukšto grietinės (sodai užgesinti);
- 1 arbatinio šaukštelio sodos;
- 7 šaukštų miltų;
- 8 obuolių.
Gaminame:
Į stiklinę įdedame šaukštą grietinės, į grietinę šaukštelį sodos ir išmaišome, tada į dubenį išpilame kondensuoto pieno indelį, įmušame kiaušinį, grietinę (su soda) ir 7 šaukštus miltų, viską išmaišome.
Nulupame obuolius ir supjaustome gabalėliais, sumetame į dubenį su paruošta mase ir vėl išmaišome ir išdedame į sviestu pateptą formą (arba sviestinį popierių), kepame 45 minutes vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus!