Pomėgis gaminti padėjo gražuolei atsikratyti depresijos, į kurią buvo panirusi 2011-aisiais po skyrybų su NBA žvaigžde Tony Parkeriu.
Vyro neištikimybė ir skyrybos taip sužeidė aktorės širdį, kad ji ilgai buvo gyva tiktai kava. Slogios nuotaikos Eva atsikratė panirusi į aktyvią veiklą – grįžusi prie magistro studijų, įsitraukusi į politiką ir maisto ruošimą.
Dabar Holivudo aktorės ir prodiuserės namų virtuvėje galima rasti ne tik modernių prietaisų, bet ir kočėlą – jis praverčia kepant meksikietiškus kukurūzų paplotėlius tortilijas. E.Longoria neatsitiktinai yra meksikietiškos virtuvės gerbėja. Jos tėvai – JAV gyvenantys meksikiečiai. Iš mamos Eva perėmė daugybę receptų, kuriuos patobulinusi ar palikusi originalius sudėjo į knygą „Evos virtuvė. Gaminkite su meile šeimai ir draugams“.
Teksase užaugusios būsimosios žvaigždės tėvai šalia namų augino avokadus. Taip pat sode augo nemažai citrinmedžių.
Todėl aktorė iki šiol ir ruošia daug patiekalų iš avokadų, citrinų – jie jai primena namus.
Beje, avokadų pagardą gvakamolę mėgstanti aktorė pabrėžė, kad jam būtinos citrinų, o ne žaliųjų citrinų sultys.
„Citrinų sultys – slaptasis ingredientas, dėl kurio gvakamolė yra tokia skani. Žmonės paprastai į ją pila žaliųjų citrinų sultis, bet jos smarkiai pakeičia skonį“, – tikino meksikietiškos virtuvės žinovė.
Avokadų pagardas (gvakamolė)
Reikės:
3 gerai prinokusių avokadų
2 vidutinio dydžio prinokusių pomidorų
1 mažos svogūno galvutės
šviežių kalendrų
pusės aitriosios paprikos
maždaug 4 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių
1 arbatinio šaukštelio druskos
Kubeliais supjaustykite avokadus, iš pomidorų pašalinkite sėklas ir taip pat supjaustykite. Susmulkinkite svogūną, sukapokite kalendras, aitriąją papriką. Viską sudėkite į dubenį ir išmaišykite.
Šis meksikietiškas valgis patiekiamas kaip užkandis su kukurūzų traškučiais arba prie pagrindinių meksikietiškų patiekalų.