Šašlykai, kuriuos pasimėgaudami kerta ir sveikuoliai

Joninės – tai ne tik ilgiausia diena ir  trumpiausia naktis. Tai giliai lietuvių tradicijose įsišaknijusi šventė. Lietuvoje trumpiausios nakties linksmybės siejamos su smagiais papročiais, tokiais kaip vainikų pynimas, meilės bei vestuvių burtai, žoliavimas ir kupoliavimas, paparčio žiedo ieškojimas, laužų kūrenimas, šokinėjimas per ugnį ir, žinoma, šašlykų kepimas.

Skaniausiai šašlykai – ne per riebūs ir nesprangūs.
Skaniausiai šašlykai – ne per riebūs ir nesprangūs.
Skaniausiai šašlykai – ne per riebūs ir nesprangūs.
Skaniausiai šašlykai – ne per riebūs ir nesprangūs.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-06-19 15:00, atnaujinta 2017-10-30 06:46

Puikaus skonio suteikti gali ir vynas, alus, vaisių ir uogų sultys, pomidorų ir obuolių tyrelės, rauginti pieno produktai, citrusiniai vaisiai,  nepabijokite ir šviežių prieskoninių žolelių. Visgi vienam receptui reiktų pasirinkti tam tikrą derinį, o ne visus ingredientus.   Kalakutienai tinka įvairūs marinatai: medaus ir kajeno pipirų marinatas, medaus, grūdėtųjų garstyčių ir serbentų marinatas, kalakutienai artimi ir egzotiški skoniai – mangų ir čili pipirų marinatas.

Šiai paukštienai labai tinka ir apelsinai – juos reiktų supjaustyti storais griežinėliais, išspausti ir sulčių, berti kario ir natūralių prieskoninių žolelių. Natūralaus jogurto marinatui bus reikalingas česnakas, aitrusis pipiras, karis, pipirai.   „Vis daugiau lietuvių ieško sveiko gyvenimo būdo. Šašlykai iš kalakutų petukų mėsos traukia tuos vartotojus, kurie be jokio sąžinės graužimo nori mėgautis mėsa ir skiria ypatingą dėmesį savo kūno linijoms. Kalakutų petukų mėsa priskiriama šviesios kalakuto mėsos kategorijai. Petukų mėsoje yra mažai riebalų, daug baltymų“, – sakė „Arvi kalakutai“ rinkodaros vadovė Laura Grumčiuvienė.

Didžiausio populiarumo ir įvertinimo yra pelnęs išraiškingo skonio „Armėniškas“ kalakutienos šašlykas, tačiau žmonės ieško naujovių ir egzotikos, todėl vis dažniau renkasi krūtinėlių pjausnius su apelsinpipiriais ar saulėje džiovintais pomidorais ar blauzdelių „Ossobuco“ kepsnelius, marinuojamus medaus ir kajeno pipirų marinate.   Išsirinkus marinatą, atitinkantį skonines savybes, dėmesio reikia skirti kepimui. Venkite didelio karščio. Baigus degti malkoms reikėtų neskubėti dėti šašlykų, nes jie greičiau dega, negu kepa. Jeigu sudėjote esant didesniam karščiui, tuomet dažnai vartykite. Geriausios žarijos šašlykui kepti – iš beržo ir juodojo alksnio malkų .

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.