Juos gamindami užtruksite 30 min.
Avižinių dribsnių blynai
Blynams reikės (išeis 10-12 blynų):
50 g tirpinto sviesto
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
2 kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 citrinos sulčių
1 stiklinės (250 ml) raugintų pasukų
2 stiklinių (200 g) greito paruošimo avižinių dribsnių
2/3 stiklinės (95 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. sodos
1 arb. š. druskos
3 valg. š. aguonų
aliejaus kepti.
Patiekti reikės:
šviežių uogų ar vaisių, jogurto ar grietinės
1. Elektriniu plaktuvu išplakite tirpintą ir atvėsintą sviestą, kiaušinius, rudąjį cukrų, vanilės ekstraktą, nutarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis ir raugintas pasukas.
2. Kitame dubenyje sumaišykite greito paruošimo avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir aguonas.
3. Avižinių dribsnių ir miltų mišinį suberkite į plakinį ir išplakite iki vientisos masės. Turite gauti vidutinio tirštumo tešlą.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į įkaitusią keptuvę dideliu šaukštu ar nedideliu samčiu pilkite tešlą, formuodami blynelius. Kepkite virš vidutinės ugnies porą minučių, kol apatinė blynų pusė gražiai apskrus. Atsargiai apverskite blynelius ir lygiai taip pat apkepkite kitą jų pusę.
5. Patiekite. Iškeptus blynelius patiekite su šviežiomis uogomis ar vaisiais, su jogurtu ar grietine.
Receptas iš Astos Černės „Saulėtos virtuvės pusryčių knygos“.
Daugiau A. Černės receptų rasite autorės knygose („Saulėtos virtuvės saldumynų knyga“, „Saulėtos virtuvės pusryčių knyga“ ir „Saulėtos virtuvės blynai ir vafliai“) ir tinklaraštyje „Saulėta virtuvė“.