„Iš tiesų šis skanumynas pranoko mano lūkesčius: daug riešutų (traškūs migdolų riešutai, šviežias kokoso riešutas ir dziovintas mango vaisius ) bei agavų nektaras – tai puikiausias varškės apkepas!
Drąsiai ant stalo neščiau ne tik kaip apkepą, bet kaip pyragą!“ – teigia Justyna, nusprendusi pasidalinti šiuo šauniu receptu.
Kalėdinis varškės apkepas
Ingredientai:
- 500 g liesos varškės
- 3 šaukštai migdolų miltų
- 3-4 dideli kiaušiniai
- 2 valg. šaukštai natūralaus (organic) agavų nektaro
- 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 šaukstelis kepimo miltelių
- 200 g traškių nuluptų migdolų
- 50 g kokoso riešuto ir džiovintų mango vaisių
- keli lašai citrinos ekstrakto arba citrinos sulčių
- citrinos žievelė
1. Dubenyje kiaušinių trynius išplakite su vaniliniu cukrumi bei agavų nektaru iki purios, baltos masės.
2. Sudėkite į dubenį varškę. Išmaišykite ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės, kol neliks sausų varškės gabalėlių.
3. Supilkite migdolų miltus, kepimo miltelius.
4. Įlašinkite kelis lašelius citrinos ekstrakto arba citrinos sulčių, citrinos žieveles ir dar kartą visą masę pertrinkite iki idealiai vientisos konsistencijos.
4. Dėkite traškius migdolų riešutus į varškės masę ir išmaišykite.
5. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus.
6. Sudėkite juos į dubenį su visais produktais. Lengvai, lėtais judesiais įmaišykite baltymus į varškės masę.
7. Paruoštą masę pilkite į kepimo indą (20×30 cm dydžio), išklotą kepimo popieriumi. Paviršių išlyginkite.
8. Pabarstykite migdolų miltais, kad gražiai apskrustų, viršų apdėliokite kokoso riešutais ir džiovintais mango vaisiais.
9. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Jei viršus kepimo metu pradeda pernelyg ruduoti, uždenkite folija.
10. Iškepus išimkite iš orkaitės ir kelias minutes palaukite, kol sutvirtės. Pjaustykite gabalėliais, dėkite į lėkštes ir nedelsiant patiekite.
Valgykite su norimais priedais: uogomis, uogienemis, grietine, jogurtu ar kt.
Skanaus!