Pačios skaniausios varškės širdelės – geresnio recepto neradau

Labai gardžios, švelnaus skonio varškinės širdelės. Ką tik iškeptos būna traškios, vėliau suminkštėja. Kepiau daugybę kartų ir turiu pasakyti, tai turbūt skaniausias mums „čirvinių“ blynų receptas. Bent kol kas neatradau geresnio recepto.

Varškės širdelės.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Varškės širdelės.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Apr 9, 2016, 7:25 AM, atnaujinta Apr 4, 2022, 10:50 AM

Varškės širdelės

Ingredientai:

  • 185 g miltų;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 250 ml pieno;
  • 30 g tirpinto sviesto;
  • 125 g kreminės varškės ar rikotos.

Gaminimo eiga

Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.

Kiaušinius suplakite su pienu, vanile, varške, tirpintu sviestu ir cukrumi. Supilkite į miltus, išmaišykite.

Blynus kepkite įkaitintoje, riebalais pateptoje 'čirvinių' blynų keptuvėje.

Patarimai, pastebėjimai. Varškę naudokite kreminę arba pertrinkite per sietelį, kad nebūtų gumuliukų. Tinka ir rikotos sūris. Esu bandžiusi, taip pat skaniai gaunasi.

Tešlą į keptuvę pilkite matavimo puodeliu (125 ml).

Iš šio kiekio iškepsite 8 blynus.

Šaltinis  – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.